17. kolo
20.12.2015 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Římané porazili Janov o dvě branky

AS Řím se raduje alespoň z výhry. Tři body jim v utkání s janovskými Grify přinesly branky Alessandra Florenziho a Sadiqa Umara, pro něhož se jedná o premiérový zásah v prvním týmu Vlků.

Fotbalově hodně smolný rok 2015 pro Vlky končí alespoň pozitivním výsledkem. Římský celek na své půdě dokázal porazit Grify z Janova a raduje se tak ze tří bodů. Dalo to ale hodně práce. Trenér Rudi Garcia se hodně spoléhal i na uzdraveného Gervinha, který měl podporovat Edina Džeka na hrotu. Třetím mušketýrem v ofenzivní fázi byl Mohamed Salah. V záloze rozjížděli akce Nainggolan, De Rossi a Pjanić.

Jen na lavičce náhradníků začal muž, který v Janově fotbalově vyzrál - Iago Falqué. Vedle něj seděl i hráč, který se po několika měsících neklidu rozhodl odejít. Nejdražší posila AS za dobu amerického vedení, Juan Manuel Iturbe. Janov nasadil do utkání s AS poměrně silnou záložní řadu, v níž figurovali Laxalt, Ntcham, Tachtsidis, Rincón a Capel, jediným vysunutým hrotem byl Gakpé.

První minuty nám mnoho akce neukázaly, i když je pravda, že na hráčích obou celků byla patrná snaha pomoci svému trenérovi. Oba hráli o budoucnost i čest a zoufale potřebovali tři body. Rychlonohý Salah si předkopl míč kolem postranní čáry, kde suveréně pláchl hostujícím zadákům a nahrál na Džeka. Ten však zamířil jen do nejblíže postaveného Ansaldiho. Do sprintu se vydal také Gervinho a jen díky skvělému zákroku od De Maia byla akce zastavena.

Ntcham se uvolnil v pokutovém území, připravil si míč a chtěl vypálit, ale to mu nedovolil pohotový bek Lucas Digne. Pět minut před koncem Janov už zamířil mezi tři tyče, o což se postaral Gakpé. Ale k ničemu to nebylo, protože brankářch Wojciech Szczesny byl na místě. Z následné akce domácí konečně prolomili smůlu a vstřelili první branku. Centr ze strany od Lucase Digneho propadl ve vápně nakonec až k Alessandru Florenzimu, který přispěchal a napálil míč do sítě! Pak už všichni hráči emotivně slavili s trenérem Garciou.

Do druhé půle nastoupilo AS také v dobré náladě, když Mohamed Salah zakončil střelou jen těsně vedle svůj sprint. Následně si pak od kolegy Gervinha musel vyslechnout pár nepříjemných poznámek, protože Gervinho byl zcela volný. Na opačné straně musel do akce brankář Szczesny, který likvidoval parádním zákrokem střelu střídajícího Lazoviće. Na Pjanićův centr pak naskakoval Gervinho, ale těsně nedosáhl.

V dresu hostí nastoupil proti svému bývalému chlebodárci řecký záložník Tachtsidis ze Zemanovy druhé éry, na straně domácích to byl už zmíněný Iago Falqué. Oba se dočkali své části v zápase. Po střele Gakpého, která se do brány nakonec nedostala, se do skvělé šance dostal Edin Džeko. Kanonýr ve službách AS se ale trápí a dnes to nebylo jiné. Ačkoli měl před sebou téměř odkrytou bránu, napálil jen obránce před sebou.

Následnou frustraci dal najevo hádkou s rozhodčím Gervasonim. Po pádu v pokutovém území se domáhal penalty tak vehementně, až mu Gervasoni musel udělit rovnou červenou kartu! Deset minut před koncem se na hrací plochu dostal mladíček Umar Sadiq, který ale rozhodně nebyl jen tak do počtu. Na dlouhý pas od Williama Vainqueura si totiž naběhl skvěle a hlavou zakončil! Mohl tak slavit svůj první gól v první lize. Bude tento výsledek pro Garciovo setrvání dostačující?

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, tuttomercatoweb.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vážení přátelé ,příznivci ,sportu a hlavně sázkaři. Dovolte abych Vás varoval před nákupem tipů z mailu salveto@email.cz. Nabízí se na různých serverech ,lákají na vysoké kurzy-sázky na počet golů,poločasy,atd. kdo zná ,ví co je to za kurzy. Nabízejí předplatné, které po ok tipu kurz. průměr. 1,98 okamžitě zvyšují ,atd. Testoval jsem je 3 měsíce ,průměr tipů je 2,02 a úspěšnost 30%. Předávám to dále, abych šetřil peníze i případným zájemcům.

Reagovat
smazaný uživatel

Garcia musi von, inak sim Rim nezahra buduci rok ani EL! tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Remíza=Rudi out=Carlo in

Reagovat
Zark

který Carlo? ten co bude v Bayernu?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano. Toho jsem myslel,chtěl a doufal v něj... #romanista

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele