20. kolo
17.01.2016 15:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Lazio díky skvělému závěru uhrálo s Bolognou bod

Bologna se předvedla ve skvělém světle a první půli naprosto ovládla. Jenže závěr jasně patři Laziu, které se v konečné fázi utkání prosadilo dvakrát. To znamená, že si oba týmy nakonec body jen dělí.

Bologna sice dobře začala, ale nevyšle jí konec utkání. Konečný výsledek 2:2 bude zřejmě považovat ještě za šťastný, protože dvacet minut hrála bez vyloučeného Masiny. Na Stadio Renato Dall'Ara byl k vidění ofenzivní fotbal, který rozhodně dělal čest oběma jedenáctkám. Především jsme ale viděli utkání plné emocí. Konečný bod pro Lazio moc neřeší, neb je stále deváté.

Lazio se opět muselo obejít bez několika klíčových opor. Dnes jsme viděli obrannou čtveřici v podání Konko, Hoedt, Maurício, Radu. Do útoku nastoupili Candreva, Djordjević a Keita. Bologna se opět spoléhala na veterána Antonia Miranteho, kterého strážili Rossettini, Oikonomou, Gastaldello a Masina. Trojčlenný útok zformovali Mounier, Destro a Giaccherini.

Ještě ne všichni diváci asi seděli na svých místech, když se domácí k radosti publika ujali vedení. Už ve druhé minutě totiž Bologna zahrávala přímý volný kop, který si vzal na starosti Emmanuele Giaccherini. A nemýlil se, protože míč zakroutil ideálně - 1:0.

Pro Lazio to byl šok, ze kterého se chtělo urychleně probudit. Nejprve se zastřeloval Parolo, po něm i Milinković-Savić. Málem se na bránu řítil rychlík Keita Baldé, ale na poslední chvíli mu do přihrávky na něj strčil nohu Oikonomou. Jenže Lazio se při bránění standardních situací nepoučilo a znovu inkasovalo! Tentokrát Giacherini centroval, našel svým pasem Mattiu Destra a někdejší střelec konkurenčního AS se hodně radoval z gólu!

A Bologna nepřestávala. Saphir Taider pronikl k vápnu, tam našel Brighiho a jen sledoval, jak zkušený středopolař napálil míč do jednoho obránce Lazia. Stejná situace se opakovala také po třiceti minutách, když Brighi opět dostal naservírován míč ve vápně, ale tentokrát vůbec netrefil bránu!

Druhý poločas znamenal mohutné posílení ofenzívy Lazia a zavelení do útoku. Přišli Klose a Lulić. A první výsledky se začaly dostavovat. Centr do vápna si málem do vlastní brány srazil obránce Gastaldello, mladík Keita po hodině hry pálil ve výborné pozici mimo! Velké věci se ale daly do pohybu poté, co Adam Masina fauloval ve vápně Antonia Candrevu. Sudí mu udělil červenou kartu a nařízenou penaltu sám faulovaný hráč s přehledem a technicky bravurně proměnil - 2:1.

To ale nebylo vše, protože Lazio chtělo body. Další velký krok k nim udělalo o šest minut později, když Klose na pravé straně obral o balon Brighiho a odcentroval na volného Senada Luliće. Střídající hráč jen napřáhl a krásně trefil - 2:2. Deset minut před koncem sice mohl rozhodnout o kompletním obratu Keita, ale nepřekonal Miranteho!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V případě prohry Lazia, dostane zminovaný celek řád od bwin. Bylo by to počtvrté za sebou venku , kdy vymrdávají se sázkařama .

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele