1. kolo
22.08.2015 20:45 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Lazio prvním vítězem nového ročníku

Lazio si před vlastními fanoušky poradilo s nebezpečnou Boloňou poměrem 2:1. Ke cti nováčkovi slouží fakt, že se nevzdal a především ve druhé půli byl římskému celku více než vyrovnaným soupeřem.

Boloňa měla před sebou velmi náročný úkol - utkat se hned napoprvé s jedním z nejvážnějších favoritů na umístění mezi nejlepšími. Lazio možná neobměnilo kádr tak drasticky jako jiné týmy, ale to nic neubírá na jeho ambicích. Koneckonců, německý Bayer Leverkusen může vyprávět o tom, že s Laziem se body získávají velmi těžko. Boloňa naopak prožila velmi turbulentní týdny. Mnoho hráčů přišlo, ti, jejichž kvality či věk na první ligu nestačily, odešli.

Trenér Stefano Pioli nasadil do zápasu to nejlepší, co měl k dispozici. Může totiž žehrat na zranění Miroslava Kloseho a Filipa Djordjeviće, takže jsme se dočkali mladíka Keity a především nové posily z Ajaxu, talentovaného křídelníka Kishny. Lazio se od prvních momentů snažilo vtisknout hře svůj styl a zasypalo soupeře množstvím akcí, rohových kopů a šancí. Boloňa měla co dělat, aby jejich hře přivykla, ale postupem času se svému soupeři vyrovnala.

V desáté minutě ale zaspala a domácí mohli trestat. Na centr ze strany si naskočil Antonio Candreva a na zadní tyči hlavičkoval jen těsně nad bránu jmenovce Miranteho. Stejný duel těchto dvou protagonistů se odehrál také o pár minut později, když Candreva napřáhl zpoza vápna k tvrdé ráně a Mirante se musel hodně natahovat, aby jeho střelu vyrazil.

O chvíli později už ale ani Mirante neudržel Boloňu nad vodou. Centrovaný míč ještě obrana Boloně odvrátila, jenže pouze do míst, kam si seběhl Lucas Biglia. Ten na nic nečekal a tvrdou ranou propálil vše před sebou!

Ricardo Kishna platí za jednoho z největších talentů z holandské produkce a nejeden fanoušek Ajaxu smutnil, když se dozvěděl o jeho odchodu do Věčného města. A věděl proč. Kishna dnes hodně motal hlavy obráncům Boloně a počkal si před bránou na centrovaný míč v ideálním čase. Pak mu stačilo jen doklepnout balon za záda brankáře Miranteho - 2:0.

Brankář Etrit Berisha neměl dnes večer moc práce. Jeho pozornost vyzkoušel jen veterán Franco Brienza, který však nemířil přesně. To brankář Mirante si na nedostatek pozornosti hráčů Lazia stěžovat nemohl. Zajímavým projektilem jej počastoval obránce Basta, na Miranteho směřoval i Keita Balde. Nakonec se ale přeci jen dočkala Boloňa. Dvě minuty před vypršením řádné hrací doby utekl obráncům Biancocelesti Matteo Mancosu a míč otřel o břevno - 2:1.

Trenér Delio Rossi do druhé půle nasadil novou posilu svého celku, chilského středního záložníka Ericka Pulgara. Ten jen sledoval, jak si míč převzal u postranní čáry Ricardo Kishna a krásným pasem našel před bránou nabíhajícího Senada Luliće. Zkušený univerzál ale nedostal možnost zakončit. Boloňa se sice nevzdala, ale chyběl jí klid, zkušenosti a vlastně i kvalita. Přesto byla její dravost velmi sympatická.

Boloňa zlepšila napadání a v podstatě nepouštěla Lazio na svou vlastní polovinu. V blízkosti velkého vápna brankáře Berishy však jen zřídkakdy vymyslela něco konstruktivního či nebezpečného. Domácí spoléhali spíše na rychlost. A tu dnes večer představovala dvojice Kishna a Keita. Oba se skvěle doplňovali a jejich náběhy do vápna byly nebezpečnou zbraní Lazia.

Lazio kombinovalo ve vysoké rychlosti a bylo také fyzicky velmi dobře připraveno. Patnáct minut před koncem utkání se k ráně za vápnem dostal Cataldi, který krásně vyzkoušel reflexy brankáře Miranteho. Sílící tlak Boloně zastavil vynikající Berisha ve spolupráci s Gentilettim!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
KingMaster13

3:1 Lazio bude opět hodně silné ale bude mít větší konkurenci v boji o LM

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele