12. kolo
08.11.2015 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

UC Sampdoria - ACF Fiorentina 0:2

Také po dvanáctém kole bude v čele italského peletonu Fiorentina. Toskánský celek zvítězil na horké půdě Sampdorie Janov 2:0 brankami Josipa Iličiče a Nikoly Kaliniće naprosto zaslouženě. Námořníci i před fantastickou domácí kulisou stadionu Luigi Ferraris nic nepředvedli.

Sampdoria začala utkání dost nešťastně, neuběhlo totiž ani deset minut, když Zukanovič zahrál ve vlastním vápně rukou a hlavní arbitr zápasu Kevin Russo odpískal pokutový kop. Josip Iličič se dvakrát prosadil proti Lechu Poznań a s dobrou formou si na penaltu troufnul. Brankář Viviano sice odhadl směr střely, ale Iličič jí utáhl k tyči a Fiorentina vedla 1:0. Iličič měl zakrátko možnost navýšit vedení Fialek, ale svůj pokus poslal těsně vedle. Hosté z Florencie byli mnohem nebezpečnější a celkově lepší, ovšem další branku do konce poločasu už nevstřelili. Ve 45.minutě zlikvidoval Kalinićovu dobrou ránu Viviano.

Trenér Námořníků Walter Zenga se pro druhý poločas rozhodl pro první střídání, ze hry stáhl Pedra Pereiru a nahradil jej Djamelem Mesbahem. Sampdoria ale nehrála lépe, Fiorentina byla stále lepší a v 57.minutě vykouzlil pěknou technickou střelu Bernardeschi a Viviano zatím pro svůj tým udržel naději na bodový zisk. Jenomže ne na dlouho. Jen o minutu později si vyměnili míč Iličič s Kalinićem, kompletně rozebrali obranu Dorie, a druhý jmenovaný zvýšil na 2:0.

Domácí se dostali do velmi složité pozice, Fiorentina hrála v tomto utkání ve velké pohodě a v podstatě soupeři nic nedovolovala. Přesto mohli ještě s výsledkem zápasu něco udělat, kdyby jedenáct minut před koncem proměnil nabídnutou šanci Éder. Obránce Violy Roncaglia nepochopitelně rozehrál míč na Édera a ten Tatarusanua nepřekonal. Také Fiorentina měla možnost ještě skórovat, ale výsledek 2:0 už se do závěrečného hvizdu nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.Takže tímto začínám hrát Fiorentinu na remízu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele