20. kolo
16.01.2017 20:45 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Turín FC - AC Milán 2:2

Zápas, kterému nechybělo snad vůbec nic, sehráli fotbalisté Turína a AC Milán. Domácí Granata poměrně brzy vedla o dva zásahy a mohla přidat třetí, kdyby Adem Ljajič proměnil pokutový kop. To se nestalo a Milán po změně stran dokázal srovnat, když naopak pokutový kop proměnil Carlos Bacca. Nechyběla ani červená karta, tu v závěru vyfasoval Romagnoli.

Na Stadio Olimpco se toho odehrálo opravdu dost a zaujatý i nezaujatý divák si prostě přišel na své. Pravdou je, že Milán neodehrál zrovna šťastný první poločas, jeho defenzívě dělal velké starosti zejména útočník Andrea Belotti. Ve 21.minutě se nádherně uvolnil Falqué, našel na hranici šestnáctky Ljajiče a směr jeho střely změnil ještě Belotti. Nejednalo se o ofsajd a Býci vedli 1:0. Za dalších pět minut nastal před Donnarummou pořádný zmatek, který nebyla obrana Milána schopna zažehnat. Balón se několikrát odrazil na kopačky domácích borci až nakonec Donnarumma podruhé inkasoval. Odkopnout nebezpečí mohl Romagnoli, ale už to nestihl. A aby toho nebylo pro AC málo, za dalších pět minut se kopala penalta. Viníkem se stal Abate, který lehce škrtl Falquého a verdikt sudího byl nekompromisní.

Právě v této chvíli lze spatřovat klíčkový moment celého zápas. Adem Ljajič měl na kopačce třetí gól a kdo ví, jestli by takový rozdíl dokázalo AC smazat. Ljajič kopl penaltu opravdu bídně, přímo doprostřed, kde zůstal stát Donnarumma a z dorážky neuspěl ani Falqué, svým pokusem střílel jen pánu bohu do oken.

Milán pochopil, že takhle teda ne a do konce prvního poločasu mohl vstřelit kontaktní gól. Dvě jedovaté střely vyslal bez úspěchu Suso a Bertolacci z tutovky napálil jen dobře chytajícího Harta.

Překonat Joa Harta byl pro Rossoneri vůbec tvrdý oříšek. V 55.minutě se to sice povedlo, ale jak. Po obrovském závaru si Hart připsal několik zákroků, ale při jednom z nich už zasahoval za brankovou čarou, což sudímu signalizovaly hodinky. A pak se to Turínu začalo sypat stejně jako hostům v prvním poločase. Za pět minut přišel faul Rossettiniho na Palettu a sudí odpískal další penaltu. Carlos Bacca si na rozdíl od Ljajiče problémy nedělal, suveréně ji proměnil a srovnal na 2:2.

Utkání vydrželo v tempu až do závěrečného hvizdu a bylo se na co dívat. Dvakrát velice nebezpečně zakončoval Belotti, na druhé straně se o totéž pokoušel Suso. V 90.minutě obdržel druhou žlutou kartu stoper Romagnoli a Turín to chtěl v nastavení ještě zkusit. Oba týmy se ale vyčerpaly až na samotné dno sil a další branka už zkrátka nepadla. Konečná remíza 2:2 je ztrátou pro oba.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Eldarion

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Plichta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele