14. kolo
26.11.2017 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Oslabené AS Řím v Janově jen remizovalo

Vlci vezou zpět do Říma jen bod. Janov s novým trenérem Ballardinim předvedl hodně houževnatý výkon a když mu fatální chybou spolu s následným vyloučením ještě pomohl velezkušený záložník Daniele De Rossi, stačila mu k bránění jedna penalta.

Janovské CFC čekal hodně zajímavý duel s AS Řím a kromě reputace soupeře to bylo především proto, že na lavičce Janova opět seděl zkušený trenér Davide Ballardini. Ten se vrátil už potřetí a vždy dokázal splnit svůj úkol, tedy dodat hráčům potřebnou injekci. Dnes vsadil na hráče jako Perin, Izzo, Taarabt, Veloso nebo Bertolacci s Pandevem.

AS mělo za sebou velmi povedené ligové derby s Laziem, ovšem poslední soutěžní zápas s Atléticem Madrid byl nad jejich síly. I proto Vlci dnes potřebovali tři body. Ty jim měli zajistit hráči jako Alisson, Florenzi, Juan Jesus, Džeko nebo Perotti s Nainggolanem. První zajímavou šanci měl na starosti Aleksandar Kolarov, který dostihl míč ještě na ploše a poslal jej na nabíhajícího Edina Džeka, který ale nedokázal předskočit Zukanoviće.

Hra měla od začátku poměrně vysoké tempo, o což se jednak kombinací zasloužili hosté a jednak vytrvalým napadáním domácí hráči. Edin Džeko se často pral na hrotu s přesilou a příliš těsné bránění domácích hráčů mu nevyhovovalo. Vysoký kanonýr se dostal k balonu v 12. minutě a tvrdě pálil, jenže do střely mu padl bránící Rigoni!

Rigoni byl v centru dění také na opačné straně, když se dostal k přetaženému centru na zadní tyči, jenže zakončil jej jen do míst, kam se brankář Alisson v pohodě natáhl. Zasahovat musel také brankář Mattia Perin, jehož vyzkoušel ranou zpoza vápna Radja Nainggolan. Římané se následně hodně zlobili, když sudí Giacomelli neodpískal ruku Diega Laxalta uvnitř vápna po ráně Stephana El Shaarawyho, ale zkušený arbitr si stál za svým.

V křídelních prostorech měli Vlci hodně prostoru, jenže jej nedokázali využít ke kvalitnímu centru. Janov se soustředil na taktiku "safety first", takže se hostům jen hodně těžko hledala cesta přes zalidněný střed. Nepovedla se ani rána Nainggolana, kterou opět zablokovali obránci Grifů. A když už nestačili reagovat na střelu El Shaarawyho, měli štěstí, že mladý Ital vyslal jen velmi slabou střelu do středu brány.

Deset minut před koncem první půle se do zajímavého protiútoku vrhl Adel Taarabt, jenže když už se dostával před posledního obránce Jesuse, balon si nechal utéct. Že by se ale jednalo o nějak atraktivní pasáž hry, to se říct rozhodně nedalo. Platilo to až do konce prvního poločasu, takže v kabinách měli zejména hosté o čem přemýšlet. Janov odváděl velmi dobrou taktickou bitvu a působil hodně bojovným dojmem.

Výtečnou práci odvedl Juan Jesus, který ve sprintu dohnal Adela Taarabta a zbavil ho míče těsně před střelou! Když už to vypadalo na dobrý průnik Florenziho a dokonce i centr, Edin Džeko coby adresát se vůbec nepohnul. V 59. se už AS dočkalo. Ze hřiště odešel Diego Perotti a Stephan El Shaarawy se mohl přesunout zpět na levou stranu. A v podstatě jeho první dotyk s míčem skončil gólem. Edin Džeko nechal centr propadnout za sebe a El Shaarawy lehce míč tečoval za Perina - 1:0.

O chvíli později musel Mattia Perin vytáhnout další skvělý zákrok proti volnému přímému kopu Aleksandara Kolarova. Pak však Daniele De Rossi dal facku Lapadulovi, což sudí s pomocí videa vyhodnotil jako penaltu a navíc červenou pro De Rossiho! Následnou penaltu střídající Gianluca Lapadula proměnil a srovnal!

V závěru AS napnulo všechny síly k útoku, ale kromě břevna Kevina Strootmana už nic dalšího nevytěžilo. Naopak hned dvakrát postupoval sám na bránu Gianluca Lapadula, ale ani jednou netrefil bránu! Patrik Schick sice zápas oživil, ale víc nestihl. V početním oslabení tak AS jen remizovalo v Janově a Davide Ballardini slaví cenný bod.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Co ten lempl z Bohemky?

Reagovat
ttopi

De Rossi se předvedl.

Díky zavedení videa tyto nešvary samozřejmě zmizí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele