15. kolo
09.12.2018 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

V Miláně branka nepadla, souboj s Turínem skončil opět plichtou

AC Milán doma nedokázal překonat obrannou hráz Turína a pouze remizoval 0:0. Rossoneri tak nevyužili bodové ztráty Lazia a na čtvrtém místě mají k dobru jen jeden bod. I když se ani jedna strana nedokázala prosadit, šancí bylo dostatek a diváky fotbal na San Siru určitě nenudil.

Obecně se očekávalo vyrovnané střetnutí, oba celky se nacházely v dobré formě, navíc tři předchozí vzájemná utkání skončila remízou.

Lépe vstoupil do utkání Turín, který nad AC Milán nevyhrál od roku 2001. Rossoneri se v počáteční fázi jenom bránili a mohli děkovat svému brankáři Donnarummovi, který v 5. minutě fantasticky vyškrábl Falquého hlavičku z malého vápna. Tlak Granaty pokračoval a v další slibné příležitosti neobstál Belotti. Milánští vyrovnávali hru pomalu, každopádně Salvatore Sirigu se v brance hostů spíše nudil. Ve 41. minutě měli Býci další obrovskou šanci, zpoza vápna vyslal jedovku opět Belotti a Donnarumma se musel hodně natáhnout. V prvním poločase to ze strany Milána nebyl optimální výkon, nicméně po přestávce se obraz hry zásadně změnil a byl to právě Milán, který začal udávat tempo zápasu.

Rossoneri postupně převáželi držení balónu na svojí stranu, ale do koncovky se přeci jenom dostávali obtížně. Turín velmi dobře bránil, navíc Milán kazil koncovku. Higuaín v jedné šanci mohl posouvat balón na lépe postaveného Susa, ale rozhodl se vystřelit a tím akci pokazil. Krátce na to byl ve stejné pozici i Suso, jenže střílel hodně vedle.

Devět minut před koncem znovu pálil Suso a tentokrát mnohem nebezpečněji, Sirigu sice zasahovat nemusel, balón se otřel o boční síť. V 87. minutě přišla největší šance zápasu, která mohla celé utkání rozhodnout. Patrick Cutrone se dostal za obranu Turína a stačilo balón uklidit k tyči, kde by Sirigu neměl nárok, jenže mladý útočník Milána vůbec netrefil branku. Rossoneri se v závěru tlačili do zakončení, ovšem Turín už se dokázal ubránit a z Milána veze bod.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ta marodka..to je nieco neskutocne. Som zvedavy na Paqueta. Verim, ze to bude super posila a ze pekne zapadne a usadi sa v AC.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Morgue

To jsou matlaci dneska... ta koncovka je buď k pláči nebo k smíchu. Nějak si neumím vybrat. Snad bude druhý poločas lepší.. Forza Milan!!

Reagovat
smazaný uživatel

Abate opet skvely...super prace.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele