16. kolo
16.12.2018 20:30 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

AS Řím otočilo utkání s Janovem

Vlci na Stadio Olimpico dokázali konečně vyhrát, i když s velkými obtížemi. Za oběť jim padl lépe hrající Janov. Ten sice nad domácími rychle vedl, ale Giallorossi dokázali otočit vývoj utkání ve svůj prospěch.

Trenér Di Francesco hrál o vlastní budoucnost na lavičce AS Řím a z velké části se i proto rozhodl pro jednu z posledních možností - změnu systému. Do hry nasadil trojici stoperů a místo klasického hrota vypustil na jeho místo "falešnou devítku" v podobě mladíka Zaniola. Do hry se dostali i Florenzi, Cristante nebo Kluivert.

Patrik Schick tedy začal jen na lavičce s tím, že měl být esem v případě, že by se hra nevyvíjela úplně dobře. O to se měli v dresu Janova starat především dva hrotoví útočníci Kouamé s Piątekem. Kromě nich od prvních minut začali i Zukanović, Romero, Bessa nebo Sandro.

V šesté minutě obránci AS zapomněli na rozeběhnutého útočníka Krzysztofa Piąteka, který upaloval po lajně s míčem vpřed. Všiml se ještě méně obsazeného Hiljemarka, ke kterému ale balon nedokázal přesně poslat! Mladý polský kanonýr se k míči dostal ve vápně ještě jednou a trochu náhodně, ale na brankáře Olsena vyslal jen snadnou a pomalou střelu.

V patnácté minutě se po kombinaci Kluiverta s Ünderem dostal k míči ve vápně mladík Nicolò Zaniolo. Ten sice dokázal udělat kličku prvnímu obránci, ale Ervin Zukanović mu už zakončit nedovolil. A pak vyrobil brankář Robin Olsen obrovskou chybu. Neudržel totiž v rukavicích tvrdou ránu Oscara Hiljemarka a dobíhající Krzysztof Piątek ve skluzu doklepl míč do brány - 1:0 pro Janov.

Po rohovém kop a centru Ündera se k míči dostal Zaniolo, který balon vracel hlavou před bránu. Tam si naběhl obránce Federico Fazio, který však pálil těsně vedle tyče! Mnohem lépe to Fazio udělal ve 31. minutě. Centrovaný míč ze standardní situace se k němu dostal po promáchnutí Cristanteho a Fazio poslal míč z první za záda brankáře Radua - 1:1.

Remíza ale Vlkům nebyla přána moc dlouho. O pouhé dvě minuty totiž Janov vybojoval rohový kop. Rômulo poslal míč na přední tyč, kde jej za sebe prodloužil záložník Sandro. Na zadní tyči mu za to poděkoval Oscar Hiljemark, kterého nikdo nehlídal - 2:1.

Bláznivá první půle pomalu končila a Grifové se nejspíš už viděli v šatně. Z omylu je však vyvedl rychlý protiútok, který po nahrávce Kolarova ještě zrychlil přihrávkou do běhu Cengiz Ünder. Míče se chopil sprintující Justin Kluivert, předběhl pomalého Zukanoviće a když se dostal až do vápna, poslal míč přesně k zadní tyči - 2:2.

Římané na Janov nastoupili hodně zostra a Cengiz Ünder posílal odražený míč jen těsně nad bránu Ionuta Andreie Radua! Následně brankář Robin Olsen překvapil další obrovskou hrubkou, když mu mezi rukama proklouzla nevýrazná střela Lazoviće. Zkušený Švéd měl velké štěstí, že sudí Di Bello gól kvůli předcházejícímu ofsajdu neuznal!

V 59. minutě se trochu překvapivě ujalo vedení domácí AS. Záložník Bryan Cristante si totiž narazil míč s Justinem Kluivertem, který mu balon rychle vrátil. Někdejší opora Atalanty Bergamo pak jednoduše poslala míč k tyči a Římané poprvé v utkání vedli! Právě díky jeho zásahu Římané mohou slavit tři body. A to přesto, že se v závěru Janov několikrát prodral do šance.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (4)

Přidat komentář
KillSwitch

dúfam, že to prehráme, aby konečne išiel hipster do p*če

Reagovat
GabrielBatistuta

Nikdy jsem si nemyslel, že si budu přát prohru, ale taky mě nikdy žádný trenér takhle nesral.

Reagovat
rezba

a kdo reálně místo něho? Sousa? Bude to posun?

Reagovat
Johny1993

Kéžby to dotáhli s tím Contem. Je to sice magor ale za něho mluví výsledky. Navíc je to taky ital což není na škodu. Di Francesco loni s tymem dokázal hodně ale prostě teď to nefunguje a mě přijde, že on ani nezkouší nic změnit. A není to jenom jeho chyba protože když vedení prodá hráče jako Allison, Naingollan a Strootmana a nedokáže je nahradit adekvátně tak prostě to takhle dopadá. Okamžitě bych se zbavil Nzonziho kterej je totálně k ničemu. Cristante toho taky moc nepředvedl. Olsen chytá podle toho jak má den. Rozhodně bych změnil sestavu z jejich 4-2-3-1 na klasickou 4-4-2 nebo 4-3-3. Zaprvé více prostoru pro talentovaného Schicka a jeden hrotový útočník je prostě k ničemu proti 4 členným obranám.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele