18. kolo
26.12.2018 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Bratrský souboj vyzněl lépe pro Simoneho Lazio

Simone Inzaghi dokázal v bratrovražedném boji porazit Filippa a vyloupit Boloňu. Odváží si z ní tři body díky tomu, že jeho tým jednak udržel čisté konto a jednak se trefili Luiz Felipe a Senad Lulić.

Utkání na stadionu Renata Dall‘Ary svedlo dohromady dva bratry. Oba byli kritizovaní za výkony a herní projev svých týmů, oba nutně potřebovali body. Domácí Bologna vsadila na trojici stoperů, kteří si mohli trochu oddechnout. Kanonýr Ciro Immobile totiž zůstal jen na lavičce a msto něj se o dlouhé balony měl prát Felipe Caicedo. Od začátku nastoupil v dresu domácích český záložník Ladislav Krejčí, který také podnikl první zajímavější atak zápasu.

V osmé minutě si odvrácený balon zpracoval mladý univerzál Federico Mattiello, který ze střední vzdálenosti vyslal pěknou střelu. Bohužel pro něj a celý kádr Felsinei mířila těsně vedle tyče! Bologna měla velké problémy zejména s přechodem přes střed hřiště a její kombinace končily zpravidla hodně daleko od brankáře Thomase Strakoshy. Ten si musel poradit i s přízemní střelou Federica Santandera, za což byl odměněn potleskem.

Bez Immobileho to zkrátka nebylo ono. Caicedo jako jeho věčný nástupce se sice snažil, ale chyběla mu Immobileho suverénnost v zakončení a cit pro výběr místa. Po třiceti minutách hry se musel činit mladý polský brankář domácích Łukasz Skorupski, který míč vyrážel jen před sebe. Druhou polovinu práce za něj odvedli jeho obránci.

Ani ti už ale nestačili po následujícím rohovém kopu. Na ten si nejvýše a nejlépe naskočil mladý obránce Luiz Felipe, s nímž nikdo z obránců Boloně nevyskočil dostatečně důrazně - 1:0 pro Římany.

Lazio se díky tomu trochu probralo a víc se snažilo hrát. Joaquín Correa si navedl míč na střelu a dokázal dobře vystřelit. Jeho tvrdou ránu vyrazil brankář Skorupski se štěstím na roh. I po změně stran se Lazio snažilo navýšit svůj hubený náskok, ale nedařilo se mu ve finální fázi. Jeho snahy proniknout přes hutnou obranu Boloně se nesetkávaly s úspěchem.

Na opačné straně zase domácí postrádali kvalitu i klid v zakončení. Zápas ve druhé půli nabízel jen minimum šancí a zápletek, což bylo z velké části způsobeno také neschopností domácích v ofenzivní fázi. Z hráčů Felsinei vyzařovala bezradnost a to samozřejmě Laziu nahrávalo.

Římané si přesto dokázali pojistit náskok a definitivně utkání uzavřeli. Psala se 90. minuta, když se Lazio dostalo k dalšímu rohovému kopu. Ten si vzal na starosti Luis Alberto, který míč posadil na hlavu Luize Felipeho. Mladý obránce prodloužil balon za sebe, kam si naběhl veterán Senad Lulić a přesnou hlavičkou zvýšil na 2:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele