4. kolo
15.09.2018 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Odchovanec Dimarco potopil vlastní Inter, Parma slaví tři body

Inter Milán opět padl. O překvapení sobotního programu se postaral nováček z Parmy, který na favorizovaného soupeře vyzrál. Pro fanoušky Interu je prohra o to horší, že Nerazzurri potopil jejich kmenový hráč, střídající Federico Dimarco.

Inter hodlal před domácím davem ukázat, že reprezentační pauza mu prospěla a že se dostává do formy. Radost a odhodlání mu trochu kazila absence zraněného kapitána Maura Icardiho, místo něhož při další absenci Martineze na hrotu figuroval Keita Baldé. V dresu Parmy měli obranu Interu zlobit rychlíci Di Gaudio s Gervinhem.

Nerazzurri hráli od prvních minut velmi pozorně a aktivně. První šanci si vypracoval Antonio Candreva, který vypustil z kopačky skákavou střelu. Brankář Luigi Sepe si s ní poradil jen s vypětím všech sil. Další projektil vymyslel Ivan Perišić, jehož rychlé nohy dělaly obráncům Parmy problémy.

Chorvatský útočník byl v úvodních dvaceti minutách hodně aktivní a jeho rána ze 17. minuty také nevypadala špatně. Kdyby si míč ještě zpracoval místo unáhlené střely z voleje, Sepe by dost možná lovil míč v síti. O pár chvil později se mohl slavným stát obránce Danilo D‘Ambrosio, jehož hlavička na zadní tyči měla gólové parametry.

Parma sázela na rychlé brejky a jeden takový málem skončil gólem. Postaral se o to Gervinho, jemuž ani angažmá v Číně zase tak moc na rychlosti neubralo. Hbitý útočník podnikl sprint skrz nezformovanou obranu Interu a jen díky fantastickému Handanovičovi se neprosadil!

Ke konci první půle pálil velmi nebezpečně Radja Nainggolan, jehož projektil těsně minul tyč! Následně se neprosadil ani Ivan Perišić, jehož snahu z úhlu pro změnu zastavil Luigi Sepe! Aktivní Inter pokračoval také po změně stran, tentokrát již s Icardim na hřišti. V dresu Parmy se představil kmenový hráč Interu Federico Dimarco.

První nebezpečí musel hasit Samir Handanovič. Štulac totiž tlačil míč pod břevno a jen dlouhán Handanovič mu zákrokem zkazil radost. Nadějnou šanci na druhé straně zase poslal Antonio Candreva jen do boční sítě. O chvíli později Perišić lobem překonal brankáře Sepeho, ale za něj na brankové čáře zaskočil vracející se Dimarco!

Po hodině hry se do zajímavé šance protlačil záložník Gagliardini. Po gólmanem vyraženém centru se uvnitř pokutového území dostal k odraženému míči, ale odkrytou branku minul! Tu dobře trefil Radja Nainggolan o chvíli později, ale jeho bombu zastavil pohotový Sepe.

Když se zdálo, že se Inter nadechuje k tlaku, San Siro utišil hráč, který právě zde chtěl excelovat. Střídající Federico Dimarco nejprve zachránil Parmu před inkasováním a v 79. minutě Ducali poslal do vedení! Jeho nádhernou ránu ze třiceti metrů brankář Handanovič sice viděl, ale zabránit jí v cestě do sítě už nedokázal - 1:0 pro slavící Parmu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
rave

"rozjetý Inter"

Reagovat
Ranoth

tiez som sa cudoval ze kedy sa stihli "rozjet"

Reagovat
cink

Redakce, vážně si myslíte, že bude hrát na hrotu samotný Keita a MI9 bude na lavičce?

Reagovat
Largo

Cink, ano.

Reagovat
cink

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele