35. kolo
05.05.2019 18:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Janov ještě žije, protože obral o body AS Řím

Římané vezou z Janova jen bod, který s velkou pravděpodobností ukončí jejich šance na čtvrtou příčku. Ačkoli se v 82. minutě prosadil El Shaarawy, v nastavení srovnal na konečných 1:1 obránce Romero.

Janov chtěl odpovědět na polední výhru Empoli, která mu k duhu rozhodně nepřidala. O dobrý výsledek proti favoritovi se pokusili hráči jako Romero, Biraschi, Lapadula, Criscito nebo Kouamé s Velosem. Hosté z Věčného města svádí na dálku boj s AC Milán a Atalantou Bergamo o Ligu mistrů a dnes opět potřebovali naplno bodovat. K tomu využili služeb Džeka, Zaniola, Pellegriniho nebo El Shaarawyho.

Janov od začátku hodně kousal a opět využíval své již tradiční dlouhé nákopy na rychlé útočníky. Kouamé i Lapadula dělali problémy Vlkům z Věčného města, jejichž obrana byla několikrát vyzkoušena stejně jako postřehy brankáře Antonia Miranteho. Na opačné straně se vpřed hnal Edin Džeko, který z úhlu ještě hledal nabíhajícího El Shaarawyho. K někdejšímu hráči právě Janova se míč ale nakonec nedostal.

V 16. minutě si o balon ve vápně AS řekl Christian Kouamé, jenž zakončoval z hodně těžkého úhlu mimo. Římané přidali a měli k dispozici několik zajímavých standardních situací. Po další z nich si balon našel obránce Federico Fazio, který hlavičkoval perfektně. Jenže jeho pokus brilantním zákrokem zlikvidoval mladý brankář Ionut Radu!

Janov se proti velkým týmům umí pochlapit a dnes to ukazoval. Tvrdá rána záložníka Radovanoviće se těsně nevešla mezi tři tyče, zatímco hlavičkující Gianluca Lapadula po podskočení Manolase hlavičkoval zase těsně nad břevno! Florenziho skvělý centr točil na penaltě do horního růžku branky Lorenzo Pellegrini, leč přestřelil.

Stejný hráč se po brilantním přiťuknutí od Džeka posléze řítil do vápna úplně sám, jenže míči dal šajtlí opačnou rotaci a poslal ho pár metrů mimo! Janov se Římu minimálně vyrovnal a krátce před odchodem do šaten málem vstřelil branku. Po rohovém kopu nejprve zakončoval obránce Romero, po jehož vybídce se na zadní tyči ještě natahoval Lapadula. Od něj se ale balon odrazil přes celé vápno mimo tyč!

Start do druhé půle se lépe povedl janovskému týmu, jehož fanoušci ho dost bouřlivě podporovali. Na to, jak málo jich na stadionu kvůli protestní akci vůči prezidentu Preziosimu bylo. Deset minut po změně stran se k ráně dostal mladíček Zaniolo a opět bylo na Raduovi, aby balon vytěsnil nad.

Přeci jen se ale diváci dočkali branek. Jako první se prosadilo AS, když Kluivertův centr za sebe prodloužil Džeko. Osamocený Stephan El Shaarawy pak v pohodě uklidil míč za záda brankáře Radua. Jenže ani to Římanům nestačilo na tři body. V nastavení totiž po rohovém kopu Patrik Schick neuhlídal Romera, který se trefil přesně - 1:1. A kdyby v nastavení proměnil Tonny Sanabria penaltu, tak mohlo být ještě líp.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
Frantszek

Spravne kuciii. My Mourinha nechceme. Takhle se na to musi.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele