23. kolo
09.02.2019 20:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Inter zaslouženě udolal Parmu, rozhodl Lautaro Martínez

Inter konečně zabral a na hřišti Parmy si pojistil třetí místo. Výhra Nerazzurri se ovšem nerodila lehce, milánský celek byl sice po většinu utkání lepším týmem, ale dlouho se nemohl střelecky prosadit. O vítězství nakonec rozhodl jedenáct minut před koncem Lautaro Martínez.

Alespoň pro tento moment si výrazně oddychl kouč Luciano Spalletti, který je po předchozích výsledcích pod velkým tlakem. Inter sehrál v Parmě dobré utkání, byť nakonec vstřelil jen jednu branku.

Parma vstoupila do utkání aktivně a v počáteční fázi byla i lepším týmem, jenže ze své převahy nic nevytěžila. Už v 5. minutě utkání měl Handanović poměrně štěstí, že hlavička domácího hráče skončila těsně vedle, ve 22. minutě zase Gervinho po individuálním průniku napálil břevno! Inter se poprvé vytasil se solidní možností po půlhodině hry, kdy vlétl do vápna Perišić a trefil jen brankáře Sepeho. Nerazzurri pomalu, ale jistě přebírali iniciativu, i když poločas ukončil nepřesnou ranou Inglese.

Stadion Ennio Tardini si na branky musel počkat do druhého poločasu. Krátce po obrátce ještě zmařil obrovskou příležitost Icardi, když na přední tyči zakončoval těsně vedle, ale v 54. minutě už se Inter radoval. Tedy jen chvíli, protože gól Danila D'Ambrosia vstřelený po rohovém kopu nakonec neplatil. Vzápětí se hosté dožadovali pokutového kopu za hru rukou, ale ani tady sudí Inter nepotěšil.

Inter začínal mít čím dál větší převahu a před Sepem bylo hodně horko. Icardi před prázdnou brankou na balón těsně nedosáhl a i další příležitosti zůstávaly nevyužity. Rozhodující moment zápasu přišel nakonec v 79. minutě, Nainggolan posunul balón do vápna na Lautara Martíneze a argentinský útočník střelou pod břevno rozradostnil příznivce modročerných barev. Do konce utkání ještě zbývalo jedenáct minut a Inter klidně mohl přidat pojistku. Lautaro Martínez se zblízka sice vyhnul Sepemu, ale balón za brankovou čáru díky postavení Gagliola neprocpal. Parma se do žádného závěrečného náporu nedostala, Inter jí to vůbec nedovolil a těsné vedení dovedl do zdárného konce.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele