12. kolo
10.11.2018 18:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

SPAL 2013 - Cagliari Calcio 2:2

SPAL doma sice vedl nad Cagliari už o dvě branky po zásazích Petagny s Antenuccim, ale ani to mu na tři body nestačilo. Během posledních patnácti minut se totiž prosadili Pavoletti s Ioniţou a Cagliari tak veze z Ferrary bod.

Utkání slibovalo hodně tvrdé souboje, kterým se ani jeden ze soupeřů nebrání. SPAL vstoupil do utkání s Cagliari nejlépe, jak se dalo. Ve třetí minutě totiž Lazzari po skvělé individuální akci utekl po straně všem protivníkům a vzápětí poslal krásný pas před bránu. Z druhé vlny si naběhl Andrea Petagna, hlavou trkl do míče a SPAL vedl!

Petagna byl hlavním tahounem domácí ofenzivy a ve 12. minutě málem přidal další gól. V šestnáctce se mladý útočník ocitl u sraženého míče po Faresově centru, z velké blízkosti jej ale bravurně vychytal Alessio Cragno. Jak už to bývá v zápasech Cagliari zvykem, utkání bylo hodně tvrdé a zákroků za hranou především v podání hostí také nebylo málo.

Brankáře Gomise se pokusil prostřelil Ioniţă, jenže jeho rána prosvištěla nakonec těsně vedle tyče! Deset minut před koncem prvního poločasu si rohový kop našel hlavu obránce Romagny, jenže mladý stoper míč poslal těsně vedle! Ke konci poločasu se oba týmy opět neúspěšně snažily vytvořit si šance, ale spíše to byl boj o míč.

Deset minut po změně stran se dostal k hlavičce Pedro, jenže parádní centr poslal hlavou jen pár centimetrů od Gomisovy brány! SPAL naopak pálil ostrými. Dnes vynikající obránce Lazzari přesprintoval dva protihráče a našel skvěle ve vápně Mirka Antenucciho. Ten obešel i posledního obránce a zamířil do protipohybu brankáře Cragna - 2:0.

Jenže velké věci se teprve začaly dít. O pouhé dvě minuty později zahrávalo Cagliari rohový kop, který Darijo Srna parádně poslal na hlavu Leonarda Pavolettiho. Ten vyskočil nejvýš ze všech a snížil. Uplynuly sotva další dvě minuty a Cagliari dotáhlo krok! Padoin přízemním centrem našel ve vápně Artura Ioniţu a ten si po obhození protihráče připsal vyrovnávací branku na 2:2!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele