34. kolo
28.04.2019 20:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Milán prohrál i v Turíně a spadl na sedmé místo

Mizérie pokračuje a AC Milán po porážce v Turíně vyklízí pohárová umístění a padá až na sedmé místo tabulky. Rossoneri potřebovali zápas s Granatou nutně zvládnout, aby se vrátili na čtvrté místo, ale další z řady důležitých zápasů vůbec nezvládli. Turín vstřelil oba góly po změně stran, trefili se Andrea Belotti a Álex Berenguer. Za hosty navíc závěr zápasu nedohrál stoper Alessio Romagnoli.

V Turíně se hrálo především o Ligu mistrů. Domácí se mohli v případě vítězství přiblížit čtvrtému místu na dva body, zatímco Milán potřeboval vyhrát, aby na čtvrtém místě setrval. Trenér Gennaro Gattuso se na předzápasové tiskové konferenci nechal slyšet, že všichni včetně něho hrají o svojí budoucnost a za slavné jméno milánského velkoklubu.

Lepší byl ale od samého počátku Turín. Milán vstoupil do zápasu nervózně, chyboval a během čtvrthodiny nasbíral tři žluté karty. Defenzíva AC domácímu náporu odolávala a dlouho nepouštěla soupeře do větší příležitosti. Před koncem prvního poločasu přišla první velká Bellotiho gólovka, po které musel Donnarumma předvést jistý zákrok. Milán si v prvním poločase nevytvořil vůbec nic a ani po změně stran nejevil zájem ohrozit domácí branku.

Turín trpělivě útočil a v 55. minutě se dožadoval odpískání pokutového kopu po domnělé ruce Musacchia, který jí však měl u těla. Každopádně Milán domácím penaltu tak jako tak daroval, hned z následujícího rohového kopu si počínal nedovoleně Franck Kessié a tentokrát měl sudí Guida jasno. Andrea Belotti se pak s nabídnutou šanci nepáral, penaltu suverénně proměnil a poslal Granatu do vedení.

Najednou museli Milánští útočit a to byl problém. Tiemoué Bakayoko sice v největší hostující šanci orazítkoval břevno, ale nic dalšího už si Rossoneri nevytvořili, tím spíše, když o minutu později inkasovali z kopačky Álexe Berenguera druhý gól. Obrana AC nedokázala odvrátit balón a Berenguer ho poslal z hranice šestnáctky nechytatelně pod břevno. Zmar Milána pak dvojitě podtrhli hlavičkující Bakayoko, kterého znovu vychytal Sirigu a především kapitán Alessio Romagnoli, který uviděl za potlesk rozhodčímu druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Turín porazil v přímém souboji o Ligu mistrů AC Milán 2:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele