8. kolo
20.10.2019 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Nainggolan se vrací do formy. Cagliari si poradilo se SPALem

Cagliari si bez větších potíží poradilo se SPALem a odeslalo hosty zpátky do Ferrary bez bodů. Postarali se o to střelci Radja Nainggolan s Paolem Faragem. SPAL se naopak neprosadil ani jednou a domů se vrací potupen.

SPAL nutně potřeboval bodovat, ale proti Cagliari to měl velmi těžké. Celek ze Sardinie udělal z domácího prostředí svou pevnost, která se dobývá jen velmi těžko. Velkou zásluhu na tom má i švédský brankář Robin Olsen, který po nepovedeném angažmá v Římě opět našel své sebevědomí. V útoku Cagliari hrozilo trio Pedro, Nainggolan a Simeone.

První větší šanci utkání měl na starosti zkušený veterán Sergio Floccari, který si na chleba vydělává ve Ferraře. Jeho hlavička vypadala hodně nebezpečně, ale brankář Robin Olsen výborně zasáhl a jeho snahu zlikvidoval rychlým reflexem. A pak už se domácí příznivci mohli naplno radovat.

V 10. minutě totiž po volném přímém kopu Cagliari se míč skutálel k nohám belgického záložníka Nainggolana, který si jej nikým vyrušován zpracoval. Pak máchl pravačkou a sledoval, jak balon z třiceti metrů mířil neomylně do šibenice! Brankář Etrit Berisha neměl nárok zasáhnout a jen uznale pokýval hlavou.

SPAL se nehodlal vzdát a pozornost brankáře Robina Olsena vyzkoušel Jasmin Kurtić. Zkušený Slovinec hlavičkoval velmi nebezpečně, ale s jeho pokusem si hbitý Švéd na brankové čáře poradil. SPAL každopádně dohrál první půli aktivněji a obrana domácích se musela hodně činit, aby nebezpečné centry před Olsenovu bránu dokázala odrážet.

Do druhé půle už naskočil zkušený Argentinec Nahitan Nández, kterému uvolnil místo Castro. Obraz hry se ale příliš neměnil. Změnu vnesl do stavu utkání až Paolo Faragò. Pětadvacet minut před koncem utkání se k němu dostala nahrávka od Giovanniho Simeoneho a všichni hostující obránci byli dost daleko na to, aby Faraga nějak obtěžovali - 2:0 pro Rossoblu.

SPAL se k pořádnému obléhání soupeřovy brány ani nedostal. A když se v závěru utkání Giovanni Simeone neprosadil a mířil jen těsně vedle tyče, skóre už zůstalo stejné.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2,11 se mě zdá moc. Mě stačí 0.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele