28. kolo
28.06.2020 21:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Parma nezvládla závěr a Interu podlehla

Třetí místo si v Parmě pojistil Inter Milán. Hosté sice na Stadio Ennio Tardini prohrávali, ale po změně stran zabrali a nakonec slaví vítězství. Pro Parmu může být ztráta fatální, v bojích o evropské poháry totiž ostatní konkurenti nezaváhali.

Bezgólový stav vydržel na Stadio Ennio Tardini jen do 15. minuty, než si Gervinho perfektně zpracoval pas, stopera De Vrije si pak položil jako malého žáčka a přes D'Ambrosia napálil balón do sítě. Parma vedla 1:0 a nutno podotknout, že zaslouženě. Ještě před Gervinhovou brankou měl velkou příležitost Kucka, kterou však neproměnil. Inter po inkasované brance okamžitě přepnul na vyšší mód a výsledkem byla Godínova nepřesná hlavička a především zmařená šance Barelly z 22. minuty.

Interu ale dělal problémy zejména nestárnoucí Gervinho. Útočník z Pobřeží slonoviny naservíroval tutovku Corneliusovi a ten trestuhodně přestřelil. Do poločasu stihl Cornelius zahodit ještě jednu příležitost a tyhle šance nakonec vyšly domácí hodně draho. Nikdo by se asi nedivil, kdyby Parma po prvním poločase vedla 3:0.

V přehlídce neproměněných příležitostí Parma pokračovala i po změně stran. Handanović skvělým zákrokem vychytal Kulusevskiho a na druhé straně zase těsně minul branku Eriksen. Dlouho to vypadalo, že Parma si z tohoto zápasu prostě musí odvézt alespoň bod, ale Inter ukázal svojí velikost. V 84. minutě trkl do balónu hlavou Lautaro a po něm ještě De Vrij a rázem bylo vyrovnáno. Vzápětí Kucka neudržel nervy na uzdě, osočil se na sudího a ten oplatil červenou kartou. Krátkou přesilovku využili Nerazzurri dokonale, Victor Moses načechral balón na malé vápno, kde Alessandro Bastoni neměl problém trefit odkrytou branku. Zbytek zápasu už byl plně pod modročernou kontrolou a výsledek 2:1 se nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele