5. kolo
26.09.2019 21:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Turín naplnil roli mírného favorita a proti AC Milán nakonec zápas otočil

Turín FC v 5. kole konečně zabral a doma porazil AC Milán 2:1, přestože po prvním poločase prohrával, když se z pokutového kopu prosadil polský útočník Krzysztof Piątek. Granata následně i ve druhém poločase přežila několik šancí soupeře a v závěrečné čtvrthodině, během čtyř minut, skóre otočila. Turínským spasitelem nebyl nikdo jiný, než dvougólový Andrea Belotti.

AC Milán se na turínské půdě vůbec nedaří, nevyhrál tam od roku 2012 a tuto sérii po dalším zápase opět prodloužil. Přitom vyloženě špatné utkání Giampaolovi svěřenci neodehráli. Začátek byl koneckonců v jejich režii a Hakan Çalhanoğlu z volného přímého kopu poprvé minul branku.

"Býci" ale dlouho vzdorovat nedokázali. V 17. minutě povalil De Silvestri ve vápně Rafaela Leaa a sudí Guida odpískal pokutový kop. Krzysztof Piątek. ho tvrdou střelou k tyči bezpečně proměnil a AC Milán vedl na neoblíbené půdě 1:0. Hosté měli i další příležitosti, Kessié střílel vedle a Rafael Leão hlavičkou donutil Sirigua ke skvělému zákroku. Brankář Granaty se vyznamenal a udržel domácí ve hře. Šlo dost možná o klíčový okamžik celého utkání, protože kdo ví, jak by se zápas vyvíjel, kdyby Rossoneri vedli už o dva góly.

Salvatore Sirigu se vyznamenal i po prudké střele Hakana Çalhanoğlu a AC musely neproměněné šance pořádně mrzet. Turín měl v prvním poločase jen jednu velkou šanci, tu ale po nesmyslném vyběhnutí Donnarummy z branky zahodil Andrea Belotti.

AC Milán měl i první šanci druhého poločasu, poté co se na útočný výlet vydal obránce Romagnoli, zakončoval z první Piątek, ale turínskou branku netrefil. Hra se přelévala ze strany na stranu a Donnarumma zase musel jistit střelu Zazy. Hosté měli možnosti na druhý gól, jenomže nebyli efektivní a Turín je nakonec zaslouženě ztrestal. Andrea Belotti byl Musacchiem pouze stínován, takže si mohl navést balón na silnější pravačku a povedenou střelou k tyči srovnat na 1:1. Než se stihlo AC z vyrovnání vzpamatovat, inkasovalo druhý gól. Zazův pokus Donnarumma vyrazil, jenomže přímo před volného Belottiho, který si balón hodil do vzduchu a střelou přes hlavou trefil odkrytou svatyni. Granata otočila skóre a najednou muselo dotahovat AC.

Milán si možná prohrát nezasloužil, jenomže v zápase spálil velké množství šanci a tak se nakonec nemůže divit. Ve třetí minutě nastaveného času podtrhl bídu v zakončení Kessié, který uvnitř malého vápna nepochopitelně překopl branku. AC Milán prohrál z pěti zápasů už tři a má vážný problém.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (8)

Přidat komentář
Pharrell

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 FORZA MILAN

Reagovat
VejrTorinoFC

Reagovat
smazaný uživatel

Doprdele jak se jmenoval ten italský útočník, hrál za Janov, pak myslím taky za AC měl podobná jméno jako Belotti hrál i za repre.

70* - 80* ročník.

Reagovat
smazaný uživatel

Marco Borriello hotovej Belotti

Reagovat
Pharrell

ten hrál i za Juve a AS Řím?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo myslím že jo. Tenkrát tam ti hráči cestovali mezi klubama ve velkým...

Reagovat
VejrTorinoFC

Verdi a Aina zatím největší propadáky podle mě...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele