3. kolo
02.10.2020 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Fabio Quagliarella (© AFP)

Doria překvapivě veze body z Florencie

Fiorentinu opustilo domácí štěstí, naopak Dorii se daří. Stadion Artemia Franchiho totiž Námořníci vyloupili celkem snadno a domácímu mužstvu nasázeli hned dvě branky. Fiorentině se naopak v zakončení nevedlo.

Sampdoria zažívá velmi smutnou sezonu a až tragický start do ní. Nedaří se jí prakticky nic a i když to chvílemi vypadá, že má zápas dobře rozehrán, nedokáže jej dotáhnout do úspěšného, tedy vítězného konce. Fiorentina se taky delší dobu čeká na větší úspěch a třebaže pod Iachinim předvádí solidní fotbal, pořád se jí nedaří udělat trvalý krok vpřed.

Dnes jej chtěl udělat především Federico Chiesa. Slavný syn kdysi výborného fotbalisty je v těchto dnech hodně poháněn neutuchajícími drby spojujícími jej s turínskou Starou dámou, k níž Chiesu juniora váže vskutku romantický vztah. První rána se mu každopádně nepovedla. Další velkou šanci si Viola připravila v 8. minutě, kdy Jack Bonaventura předvedl solidní sprint po čáře a nebezpečným míčem hledal na penaltě Kouamého. Jeho momentální neohrabanost ale zapříčinila, že stav zůstal bezbrankový.

O pár minut později se chtěl ukázat také obránce Biraghi. V Interu nechtěný, ve Florencii nepříliš využívaný. Ale nakonec v kádru zůstal a trenér Iachini se rozhodl, že mu dá šanci. A zatím se zdá, že udělal dobře. Přímý kop mu ale nevyšel a poslal míč těsně vedle tyče. Další sprint i se zakončením Chiesy také branku nepřinesl. Fialky si navíc málem daly vlastence, naštěstí Castrovilliho minelu zachránilo břevno.

Minuta 43. už ale gól nabídla. Nejprve se ve 41. minutě naplnila slova, která hlásal spot při oznámení Candrevy směrem ke kapitánu Quagliarellovi. Já ti budu servírovat. Krásný pas od někdejšího hráče Lazia či Interu směřoval právě na nestárnoucí legendu Dorie, která po kontaktu s dnes naprosto dezorientovaným Ceccherinim upadla. Sudí měl jasno, hráči Fialek ne. Penaltu každopádně zahrálo eso Dorie skvěle a nechytatelnou ranou překonalo brankáře Dragowskiho.

První poločas, zejména ze strany domácích, rozhodně nepřinesl takovou podívanou, jakou by si fanoušci La Violy přáli. I po změně stran to ale byli hosté, kdo si uměli připravit vážnější šanci. Na dlouhý pas za obranu si skvěle naběhl kapitán Quagliarella a zkoušel to volejem, který však zamířil o pár metrů nad bránu.

Skvělé sólo u vápna Dorie posléze předvedl Federico Chiesa, který si obhodil hned dva protihráče a ještě stihl zakončit. Měl ale smůlu, že jeho rána byla silně tečována. Jinak se ale Fiorentině moc nedařilo prohánět soupeře a velký podíl na tom měl Kouamé, dnes naprosto nevýrazný, který si s míčem dnes absolutně nerozuměl. Na opačné straně se do průniku dostal Candreva, který z úhlu napálil spojnici!

O chvilku později si Antonio Candreva našel místo pro střelu a jeho prudkou ránu Dragowski jen tak tak vyrazil před sebe. Dvacet minut před koncem se Viole povedlo srovnat. Milenković vypálil před vápnem, Dušan Vlahović zachytil jeho míč a vstřelil gól. O pár minut později nebyl uznán gól Dorie pro ruku Tonelliho.

Přece jenom se drama v závěru urodilo. V 83. minutě už se ale hosté radovali oprávněně. Dlouhý pas za obranu si našel střídající Valerio Verre a krásným obloučkem dopravil míč do sítě! A když v samém závěru pálil Chiesa do tyče, bylo o výsledku rozhodnuto.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele