7. kolo
08.11.2020 18:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Victor Osimhen (© AFP)

Osimhen vystřelil Neapoli tři body v Boloni

Neapol nakonec zvládla duel na půdě Boloni a Victor Osimhen se začíná vyplácet. Prosadil se totiž jako jediný hráč, a právě jemu vděčí Neapol za nepříliš pohlednou, ale možná o to cennější výhru.

Neapol dobře věděla, že ji dnes nečeká snadné utkání, protože s Bolognou moc hrát neumí. Tentokrát to ale hráči trenéra Gattusa hodlali prolomit a napravit si náladu po nepříliš povedených posledních týdnech. A brankář Skorupski se měl určitě na co těšit, protože od prvních momentů ho měla zaměstnávat hyperofenzivní lajna Lozano, Mertens, Insigne a Osimhen.

Jenže moc nezaměstnávala. Neapol se sice tlačila dopředu, ale v zakončení byla hodně nepřesná. Až do 23. minuty. V ní totiž rychlý Lozano našel krásným pasem na zadní tyči naprosto nehlídaného Victora Osimhena, který se pověsil do vzduchu a překonal polského brankáře Felsinei.

Lozano patřil k nejaktivnějším hráčům Partenopei, ale do konce první půle si nevypracoval gólovou šanci. A Bologna se směrem dopředu také omezovala jen na útočníka Palacia. A protože tomu se náležitě věnoval řízný stoper Manolas, bylo jasné, že moc prostoru Palacio nedostane.

Pár minut po začátku druhé půle se po akci Osimhena radoval ze snadného gólu Kalidou Koulibaly, jenže radost mu pokazil VAR. Sudí nakonec po jeho nápovědě branku neuznal pro předchozí faul právě Osimhena. Obrana Boloně držela velmi pevně a ani střelami z dálky se Neapol nedokázala prosadit. I když třeba Fabián Ruiz to zkoušel často. Dvě minuty před koncem se mohl stát šok. Riccardo Orsolini totiž proběhl až před Ospinu a pálil z úhlu, jenže Ospina předvedl fantastický zákrok!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele