7. kolo
08.11.2020 15:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů AS Řím (© AFP)

AS Řím díky hattricku Mchitarjana vyloupil Janov

Janov se opět trápí a třebaže proti AS neodehrál špatné utkání, na body to nestačilo. Rozhodl hráč, kterému italská média přezdívají Henrik Potter. Mchitarjan totiž zaznamenal hattrick.

Římané věděli, že v Janově je nečeká nic snadného, přeci jen se na místním hřišti trápil lecjaký velký favorit. A úvod utkání to jen potvrzoval. Tuhá obrana CFC ve spojení s nepříliš kvalitním hřištěm stěžovaly fotbalistům hostí práci a jejich kombinace působila bezradně. Co mělo úspěch, to byly rychlé kontry a nahrávky do volného prostoru po stranách. Jeden takový táhl Henrik Mchitarjan, kterému navíc nabíhal do volného prostoru Mayoral, jenže zkušený Armén pálil jen do boční sítě Perinovy brány.

V patnácté minutě došlo na problematické střídání, kterého se trenér Fonseca i většina fanoušků AS obávali. Zranil se ve formě hrající obránce Leonardo Spinazzola, přičemž na plac musel kvůli absenci Calafioriho pravý bek Peres. O pár chvil později se ke střele dostal Mchitarjan a vypálil překrásně. Jenže měl tu smůlu, že jeho ránu vytáhl brilantní Perin na břevno!

AS dál tlačilo, uzavřelo svého soupeře u jeho vápna a samo v pohodě kombinovalo. Chyběl tomu ale obvyklý drajv, vypadalo to spíš jako vyčkávání favorita, až domácí udělají chybu. Dvě minuty před koncem první půle pálil Mayoral před Perinem jen do blokujícího obránce.

Zdálo se, že do šaten půjdou obě jedenáctky za vyrovnaného stavu. Jenže v poslední šanci první půle AS udeřilo. Pellegrini poslal vybojovaný rohový kop na hlavu Mchitarjana a ten se sám před Perinem nemýlil - 1:0.

Úvod do druhého poločasu už se ale Římanům tak moc nepovedl. Pouhých pět minut bylo z druhé půle ukrojeno, když někdejší odchovanec AS Scamacca vysunul do otevřené obrany Marka Pjacu a ten už si sám před Lópezem poradil. Mladý hrot Scamacca posléze zakončoval bodlem jen těsně vedle.

Římany dostala do hry až minuta 67. V ní se Smallingův dlouhý nákop snesl k Peresovi, který míč zpracoval a ještě stačil nahrát na Henrika Mchitarjana. Ten už si z první poradil. O pár chvil mohl třetí branku AS dát střídající Cristante, jenže sám před Perinem pálil nepochopitelně mimo! Jak se to dělá, mu ukázal opět Mchitarjan. Zkušený ofenzivní hráč dostal krásný pas od Pedra na penaltu a položil se do rány, kterou z první poslal za Perinova záda!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele