25. kolo
04.03.2021 20:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Alexis Sánchez a Ivan Perišić (© AFP)

Parma nedokázala Inter zaskočit a prohrála 1:2

Inter už jde do šestibodového trháku! Čtvrteční utkání na hřišti Parmy zvládl díky dvěma gólům Alexise Sáncheze a před druhým AC Milán navyšuje náskok. Domácí tahali za kratší konec a i když v závěru snížili, tak na vyrovnání nedosáhli.

Nerazzurri už před utkáním věděli, že druhý AC Milán jen remizoval s Udinese 1:1, takže zápas na Parmě byl ideální možností jak náskok na čele ještě více navýšit.

Na Ennio Tardini byl k vidění velmi zajímavý první poločas, který sice žádnou branku nepřinesl, zato spoustu šancí ano. Lépe začali hosté, i když nebezpečná byla i Parma. Po Lukakově přihrávce cpal balón před branku Hakimi a Sepe musel poprvé vyrážet. V první opravdu stoprocentní šanci byla Parma. Po centru z pravé strany zblízka hlavičkoval osamocený Jasmin Kurtić a Samir Handanovič předvedl skvělý zákrok. Jeho zásluhou udrželi Nerazzurri nerozhodný stav a Parmu tato nevyužitá příležitost musela mrzet.

Poté Inter zase zahrozil po pravé straně, když nepolapitelný Hakimi naservíroval balón před prázdnou branku Eriksenovi, jenomže ten už byl o krok napřed a přihrávku dostal na paty. O chvíli později neuspěl zblízka ani Škriniar, proti kterému zasáhl Sepe s podobné to bylo i v případě Romelua Lukakua.

Inter se dočkal až po změně stran. Alexis Sánches se dostal za obranu a jeho zakončení už obránce Parmy odkopával za brankovou čarou. Favorit se mohl uklidnit a za chvíli přidat i druhý gól. Romelu Lukaku předvedl jako už několikrát v této sezoně obrovskou sílu i přehled, po sprintu k domácí šestnáctce našel přihrávkou opět Alexise Sánchese, a ten ani na podruhé nezaváhal - 2:0.

Vedoucí tým Serie A mířil za dalšími třemi body, ale Parma ještě neřekla poslední slovo a čtvrthodinu před koncem utkání zdramatizovala. Pezzella už v šestnáctce načechral balón k zadní tyči a tam ho napálil do brány Hernani. Střela sice šla doprostřed, ale Handanovič zasáhnout nedokázal.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4 Forza Inter

Reagovat
Elmas

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele