5. kolo
24.10.2020 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Luis Alberto (© AFP)

Po Dortmundu si Lazio poradilo i s Boloňou

Stadio Olimpico v Římě se stalo dějištěm dalšího vítězství Lazia. To nejprve v týdnu porazilo Borussii Dortmund, aby v sobotu zapsalo další výhru proti Boloni. Střelecky se přitom prosadilo až po změně stran, kdy se nejprve trefil Luis Alberto a po něm pečetil výsledek obávaný kanonýr Ciro Immobile.

Hosté přitom mohli Biancocelesti pěkně zmrazit, kdyby ve 13. minutě byla uznána branka Mattiase Svanberga. Potíž byla v tom, že celé akci předcházel útočný faul. Na Boloni jakoby to zanechalo stopy. Lazio převzalo iniciativu a Luis Alberto ze zajímavé pozice trefil boční síť. Ve 25. minutě poprvé zahrozil i kanonýr Ciro Immobile, jeho pohotovou střelu vyřešil neméně pohotovým zákrokem Skorupski. Domácí se v prvním poločase marně dožadovali odpískání pokutového kopu za faul na Correu a i to bylo příčinou, proč v první části zápasu gól nepadl. Zajímavé je, že Lazio ještě v prvním poločase sáhlo ke dvěma změnám a na trávník vyběhli Escalante a Lazzari.

Na góly se muselo čekat až do druhé půle a v 54. minutě prolomil gólové mlčení Luis Alberto. Ačkoliv měl možnost několikrát lépe hledat své spoluhráče, rozhodl se ve vápně vystřelit a udělal dobře. Dělovkou pod břevno nedal Skorupskimu sebemenší šanci.

Boloňa mohla rázně odpovědět po hodině hry, kdy z volného přímého kopu orazítkoval břevno Orsolini. Lazio ale mělo zápas pod kontrolou a čtvrthodinu před koncem navýšilo vedení. Lazzari přes hlavu vracel balón do malého vápna, kde se cítí jako ryba ve vodě Ciro Immobile a hlavou dal na 2:0. Tím bylo prakticky rozhodnuto.

Mihajlovičovi svěřenci sice ještě vykřesali naději, když v první minutě nastaveného času zakončil po Santanderově přihrávce Lorenzo De Silvestri, ale na vyrovnání už bylo času málo. Ve zbývajících zhruba třech minutách ještě vystrašil Lazio De Silvestri nepříjemnou ranou, ale více už Boloňa skutečně nestihla.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2,5+

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele