8. kolo
22.11.2020 20:45 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Zlatan Ibrahimović (© AFP)

AC Milán vyhrál v Neapoli a vrátil se na první místo

Pouze pár hodin bylo na čele Serie A Sassuolo, než ho zase vystřídal AC Milán. Rossoneri zvítězili v Neapoli po dlouhých deseti letech a znovu byl u toho dvougólový Zlatan Ibrahimović. Švédský kanonýr nakonec utkání vinou zranění stehenního svalu nedohrál a pouze z lavičky přihlížel jak norský talent Jens-Petter Hauge pečetil výsledek na konečných 3:1.

Když AC naposledy zvítězilo na San Paolo, psal se rok 2010 a současný duel měl jen tři pamětníky - Ibrahimoviče, Gattusa a Boneru. Druhý jmenovaný je trenérem Neapole, ten třetí se objevil trochu kuriózně jako hlavní kouč Milána kvůli absencím Stefana Pioliho i asistenta Giacoma Murelliho.

AC Milán byl od začátku výrazně lepším týmem a velice záhy začaly přibývat gólové šance. Nejprve po pěkném ťukeci zakončoval k tyči Çalhanoğlu, přičemž se dobře natáhl Meret a z následného rohového kopu špatně trefil z vyložené pozice balón Kjaer. Aktivní Rossoneri se nakonec ujali vedení po dvacet minutách. Theo Hernández našel milimetrově přesným pasem hlavu Ibrahimoviče a Meret už k tyči nedosáhl.

Neapol po inkasované brance přidala a vytvořila si solidní tlak, po kterém musel několika zákroky zachraňovat situaci Donnarumma. Střelu Mertense zlikvidoval robinsonádou a po následném závaru z rohu zachránilo hosty břevno! Partenopei pak měli několik střeleckých pokusů, které ve většině případů končily vedle. Politano, Insigne i Lozano mířili pokaždé mimo tyče. Ve 42. minuta už mířil Mertens přesněji, ale znovu narazil na Donnarummu.

Gattusův tým ukázal, že umí být nebezpečný a aktivně vstoupil i do druhého poločasu. Gólově se však nedokázal prosadit a když Rebić naprosto ideálně načasoval centr na Ibrahimoviče, zvyšoval Švéd kolenem na 2:0. Chvíli před tím došlo k poměrně kontroverznímu okamžiku, kdy Ibrahimović ve vzduchu čistě trefil loktem tvář Koulibalyho a nabízí se otázka, zdali neměl být potrestán třeba i červenou kartou. Nic takového se ale nestalo.

Ibrahimović dokonce vstřelil i třetí gól, byl však v evidentním ofsjadu, který pomezní odmával s menším zpožděním. Třetí branka se nekonala, zato přišlo snížení. Bakayoko předvedl důraz a udržel balón pro Mertense, jenž si navedl balón na pravou nohu a přízemní ranou podstřelil padajícího Donnarummu.

Neapol utkání zdramatizovala, ale vzápětí byl po druhé žlutě napomínán Bakayoko a musel předčasně do sprch. Domácí dokázali být i v oslabení nebezpeční, ovšem vyrovnat nedokázali a v nastavení ještě inkasovali třetí branku z kopačky Jense Pettera Haugeho. Norský mladík předvedl parádní individuální akci a balón dostal do sítě i s pomocí břevna. Milánští vyhráli v Neapoli po deset letech a nadále vedou Serii A o dva body před Sassuolem.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Noustress

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele