4. kolo
17.10.2020 15:00 CET
4 : 1
(4:0)

Reportáž

Hirving Lozano (© AFP)

Neapol uštědřila Atalantě debakl o čtyřech chodech

Atalanta dostala pod Vesuvem pořádně chladnou sprchu. Neapol se totiž odhodlala k naprosto parádnímu výkonu a smetla svou návštěvu čtyřmi góly!

Neapol stále cítila křivdu poté, co byl v její neprospěch kontumován duel s Juventusem. A byla otázka, jak se k tomu tým trenéra Gattusa postaví. Jestli letargicky rezignuje na utkání s Atalantou, nebo jestli ho to naopak nakopne. Minimálně v prvním půli ale Neapol nenechala nic náhodě a ukázala, že se k tomu staví asi jako její trenér v dobách své největší slávy k výzvám. Od prvních minut totiž domácí Atalantu jasně přehrávala a nedarovala jí ani vteřinu pro rozjetí jejích kreativních výletů.

V obraně byli hráči Partenopei všude, pozorní, připravení, jednoduše rozehrávající a jistí. Naopak Atalanta se dnes nemohla dostat do obvyklého tempa a její jindy vysoce kreativní hra založená na rychlosti a napadání dnes nebyla vidět ani náhodou. La Dea působila velmi těžkopádně i s Iličićem nebo Gómezem v základu.

Alejandro Gómez sice vystřelil na začátku zhruba z dvaceti metrů jen těsně vedle zadní tyče. O pouhou minutu později ale udeřili domácí. Po rychlé kombinační hře se k míči dostal Matteo Politano, který ostrým centrem před bránu oslovil Hirvinga Lozana. Pro něj už bylo velmi snadné dopravit míč do opuštěné části brány - 1:0.

Lozano byl dnes k nezastavení. O pár minut později vyšplhal do vzduchu a jen tak tak, že nepotkal centr od Politana. Nevadí, vše si vynahradil ve 27. minutě. Stopeři Atalanty se totiž srazili ve vzdušném souboji a dali tak prostor nabíhajícímu Victoru Osimhenovi. Ten nahrál právě Lozanovi, který udělal s míčem u vápna pár kroků a obstřelil Palomina i se Sportiellem. Ano, ten hráč, který ještě před pár měsíci neměl místo ani na lavičce Neapole,.

Atalanta jen nechápavě sledovala rozebrání vlastní obrany, které pokračovalo dalším rychlým atakem ze strany. Svůj příspěvek k tomu logicky přidal i Matteo Politano. Nádhernou trefou z pětadvaceti metrů napálil míč k tyči a slavil třetí branku svého týmu. A ani to nebylo všechno. Brilantní první poločas Partenopei završil Victor Osimhen, který sebral míč po výkopu brankáře Ospiny a krásnou ranou k tyči překvapil brankáře Sportiella.

První půle byl šok. Druhá už začala pro Atalantu o trochu lépe. Marten de Roon hned zkraje tvrdě vypálil těsně vedle. Ani kombinace Zapaty s Gómezem Atalantě nepřinesla kontaktní gól, stejně jako tvrdá rána Josipa Iličiće. Na opačné straně se ani Neapol nezatáhla, o čemž svědčila další rána Driese Mertense po kombinaci s Koulibalym, jenže brankář Sportiello byl na místě včas.

Přesto se Atalanta dočkala gólu. Skvělou práci odvedl Romero, jenž na své polovině přečetl rozehrávku Neapole a vysunul střídajícího Sama Lammerse. Tomu už se povedlo přehodit brankáře Ospinu a mohl aspoň trochu slavit. V samém závěru mohl svůj hattrick dokončit Lozano, jenže povedená rána nenadělala brankáři Sportiellovi větší potíže.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro...si asi nepočítal s tým, že Lozano strelí dva kúsky, čo?

Reagovat
Elmas

tak nějak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele