2. kolo
27.09.2020 18:00 CET
6 : 0
(1:0)

Reportáž

Eljif Elmas (© AFP)

Neapol s Janovem neměla slitování a zdemolovala jej šesti góly

Serie A snažně uniká ze škatulky defenzivní ligy a dlouhodobě tomu pomáhá taky Neapol. Dnes znovu demonstrovala obrovskou ofenzivní sílu a bezradnému CFC Janov nasázela šest branek!

Janov v prvním kole odehrál fantastický zápas a hodlal na to navázat také v odloženém utkání s Neapolí. Ten byl podložen z důvodu včerejších testů hráčů na koronavir. Neapol ale rovněž zvládla vstup do sezony skvěle a dnes byla velkým favoritem. I proto, že trenér Gattuso nasadil hyperofenzivní útok. Do základní sestavy vedle sebe vměstnal Insigneho, Mertense, Lozana a rovněž Osimhena.

První minuty mu ukázaly, že tohle by mohla být ta správná cesta. A že se tolik útočníků vedle sebe rozhodně neztratí. Osimhen byl neustálou hrozbou a hýřil pohybem, Neapol se nastěhovala před vápno Grifů a odmítala udělat krok zpátky. Už v 10. minutě našel Dries Mertens Hirvinga Lozana a ten si z bezprostřední blízkosti před Marchettim nadvakrát poradil.

Následně si mladík Osimhen udělal místo před vápnem Janova a vypálil, jenže mířil těsně vedle tyče. Ani Janov se zpočátku utkání neztrácel a obrana Partenopei si rozhodně nemohla dovolit něco vypustit. Lerager se dostal ve vápně k odraženému míči a nebyl nikým atakován. Jenže podklouzl a míč prakticky netrefil. Neapol se ihned hnala do útoku, který po Osimhenově nahrávce zakončoval Lozano. Jeho rána ale prosvištěla těsně vedle.

Po třiadvaceti minutách se zranil Lorenzo Insigne a musel být střídán. Pokud si ale Janov myslel, že se mu v obraně ulehčí, velmi se mýlil. Osimhen se neustále nabízel spoluhráčům a také Mertens s nově příchozím Elmasem se dost snažili, aby defenziva Grifů nevyšla ze cviku.

Dokonale to demonstrovali ve 46. minutě. Piotr Zieliński se chopil míče za půlící čárou a nikdo ho od něj nedokázal oddělit. Doběhl s ním až k vápnu, nahrál doprava a dostal míč patičkou zpátky od Osimhena. Pak už mu jen zbývalo vybrat si, kam míč pošle - 2:0.

Neapol se v útoku pohybovala jistě a velmi jednoduše. Lozanův technický pokus brankář Marchetti ještě zlikvidoval, ale v 57. minutě už ani on nestačil. Zieliński zachytil rozehrávku obrany Janova, posunul míč na Mertense a ten ránou k tyči nedal Marchettimu šanci.

Tempo, s jakým Partenopei vtrhli do druhé půle, bylo doslova monstrózní. Velezkušený kanonýr Pandev nahrál špatně Mertensovi, který poděkoval a vrátil balon na Lozana. Pro něj už zakončení ani přes ztrátu stability nebylo problémem.

Gól s pořadovým číslem pět si připsal také střídající Eljif Elmas, Elseid Hysaj s míčem uběhl velký kus, naservíroval jej u vápna Elmasovi a ten v šestnáctce zachoval naprostý klid. Ladně obešel protihráče a přesně umístěnou střelou zvýšil na rozdíl pěti branek. A to pořád nebylo všechno. Janovská noční můra nebrala konce. Dvacet minut před závěrečným hvizdem totiž do zdecimované janovské obrany pronikl Matteo Politano a krásnou ranou na zadní tyč dokonal dílo zkázy.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele