36. kolo
12.05.2021 20:45 CET
0 : 7
(0:2)

Reportáž

Ante Rebič (© AFP)

AC Milán v Turíně zase řádil, Býkům nadělil "sedmičku"

O víkendu tři fíky Juventusu, teď šest do sítě turínského FC. Milánská dvojnásobná návštěva metropole Piemontu byla velice úspěšná a dvě kola před koncem už je Liga mistrů velmi blízko. Rossoneri vykročili za vítězstvím už v prvním poločase, kdy se trefili Theo Hernández a Franck Kessié. Po změně stran bylo dílo dokonáno, když Sirigua překonali i Brahim Díaz, znovu francouzský krajní obránce Hernández a hattrickem Ante Rebić.

AC Milán měl ve středečním zápase potvrdit víkendové vítězství na půdě Juventusu a pokud měli někteří jeho fanoušci obavy, mohli se už v průběhu prvního poločasu výrazně uklidnit. Po poměrně nudném začátku přebrali Rossoneri otěže zápasu a do šaten dvakrát udeřili, a to bez zraněného Zlatana Ibrahimoviće.

V 19. minutě spustil kanonádu křižnou střelou k tyči Theo Hernández a hned vzápětí tu byla šance na druhý gól, ale hlavičku Kessiého vytěsnil Sirigu. Druhý gól stejně přišel a to velice rychle. Lyanco fauloval v pokutovém území Castilleja a nařízenou penaltu s klidem proměnil Franck Kessié. Mimochodem záložník Pobřeží slonoviny o víkendu proti Juve penaltu zazdil, přesto našel odhodlání postavit se k "puntíku" znovu.

Každopádně rychlým vedením o dva góly se Milánští dostali do laufu a Turín to měl od té chvíle nesmírně složité. Třetí gól v průběhu prvního poločasu vstřelil Calabria, ale radost mu překazil velice těsný ofsajd. FC Turín se mohl dostat zpět do zápasu, AC mu to hrubkou Calhanoglua nabídlo, ale Donnarumma výtečným zákrokem ukázal, proč si své služby cenní tak vysoko. Stefano Pioli mohl být s průběhem prvního poločasu na výsost spokojen. Horší to bylo u jeho protějšku Davide Nicoly.

Jakékoliv plány Granaty na kontaktní gól Milánští rozcupovali rychlou brankou na začátku druhého poločasu. Kessié vybojoval balón a předložil jej Brahimu Díazovi, který okamžitě trefil cíl. Defenzíva domácích se pak sesypala jako domeček z karet a AC Milán vstřelil další čtyři góly.

V 62. minutě zakončil lahůdkovým přehozem Rebićovu akci opět Theo Hernández a za dalších pět minut už se prosadil sám chorvatský útočník. Střídající Krunić si ho všiml úplně volného, adresoval mu přihrávku a Rebić chladnokrevně zakončil. Tím započal svůj náběh na hattrick. Už na 6:0 zvyšoval Rebić do prázdné branky po Leaově přihrávce a neexistující obrana Turína inkasovala sedmý gól v 79. minutě, když se opět prosadil Rebić.

Výsledek byl pro Turín velice krutý, ovšem zasloužený. Směrem dopředu nepředvedli domácí vůbec nic a jejich defenzíva jakoby vůbec neexistovala. Sudí Guida se nakonec rozhodl nenastavovat ani minutu a tím zkrátit turínské utrpení. AC Milán si po další výhře pojistil třetí místo a je už krůček od návratu do Ligy mistrů.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele