29. kolo
12.03.2022 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Pierre Kalulu (© AFP)

AC Milán v boji o titul nezaváhal a v poklidu přehrál Empoli

Ve 29. kole Serie A milánský celek udělal vítězstvím 1:0 nad Empoli další krůček k vysněnému titulu. Jediná branka střetnutí padla již v 19. minutě, kdy se umístěnou střelou prosadil Pierre Kalulu. Ve zbytku zápasu už domácí nedokázali přidat další branku a na konci se ubránili ofenzivnímu snažení hráčů Empoli. Rossoneri si tak upevnili své postavení v čele ligové tabulky.

Empoli si v úvodu sezony vydobylo reputaci týmu, který dokáže potrápit každého favorita, v posledních týdnech ovšem bylo pouhým svým stínem. Na výhru čekalo již 11 zápasů a mohlo být vděčné za předchozí výkony, díky nimž stále mělo poměrně pohodlný polštář před sestupovými pozicemi. Favoritem tak bez diskuse byli domácí, kteří v minulých kolech zvládli dva klíčové duely v boji o titul. Zásluhou gólů Oliviera Girouda přemohli Neapol i Inter a posunuli se na průběžnou první příčku tabulky.

Od začátku hráči AC dominovali na míči a snažili se vstřelit rychlý gól. V osmé minutě se po dobré kombinaci dostal k zakončení z pokutového území Alessandro Florenzi, který pořádně protáhl hostujícího gólmana. Rossoneri následně zamkli svého soupeře na jeho polovině a snažili se najít mezery v defenzivě Empoli. To se jim povedlo v 19. minutě, kdy se po přímém kopu k odrazu od zdi dostal Kalulu a přesnou přízemní střelou umístil míč k levé tyči. I po gólu pokračovali domácí v kombinační hře a trpělivě si připravovali půdu pro další brankovou příležitost. První střelecké zakončení Empoli měl ve 39. minutě na svědomí Andrea Pinamonti, mířil však vysoko nad. Krátce před koncem poločasu měl ke skórování blízko Giroud, v obou případech však selhal.

Vcelku překvapivě vstoupilo Empoli velmi aktivně do druhého dějství. Do tutové šance se dostal Sebastiano Luperto, ale Mike Maignan předvedl fenomenální zákrok a zabránil změně skóre. Azzurri se v porovnání s prvním poločasem dostávali mnohem více do zápasu a hra byla vyrovnaná. Přesto stále hrozili i domácí hráči, což svou střelou v 68. minutě potvrdil Junior Messias. V 78. minutě byli blízko gólu hosté, když vyslal před Maignana nebezpečnou přihrávku Pinamonti. K jeho pobídce se však žádný z hráčů v bílých dresech neprobil. Rossoneri se tak i přes zvýšenou snahu Empoli nakonec probránili k vítězství.

Úlohu favorita tak AC beze zbytku využilo a upevnilo si pozici na čele tabulky. V příštím kole se 19. března představí na hřišti Cagliari. Empoli o den později přivítá Veronu.

Autor: Livesport.cz / Jan Podmol

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vlhký sen všech sázkovek-prohra ACM. Byla by 4. v této sezoně doma kdy byli vypsáni jako favorité. Ty 3 zcela jistě zalepily díru na dně pokladen.

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele