15. kolo
30.11.2021 18:30 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

José Callejón (© AFP)

Fiorentina se proti Sampdorii vrátila na vítěznou cestu

Tři body ukořistila v domácím zápase Fiorentina. Svěřenci Vincenza Italiana přehráli Sampdorii 3:1 a znovu se přitom mohli spolehnout na Dušana Vlahoviće. Srbský reprezentant vstřelil jednu branku, stejně jako José Callejón a Riccardo Sottil. Pod čestný úspěch Námořníků se podepsal Manolo Gabbiadini. Všechny branky padly už v průběhu prvního poločasu.

Fiorentina o víkendu zaváhala a před vlastními fanoušky to chtěla za každou cenu odčinit. Proti Sampdorii však nezačala optimálně a po čtvrthodině hry prohrávala. Candreva našel centrem Gabbiadiniho a jeho hlavička zapadla do sítě. Byl to ale jediný světlejší moment hostujícího celku, který jinak předvedl spíše průměrnou podívanou. Fiorentina po inkasované brance přepnula na vyšší obrátky a ve 24. minutě se jí podařilo vyrovnat. Přízemní centr Sottila prošel až k nohám Callejóna, který jen nastavil kopačku a usměrnil balón do sítě.

Domácím remíza nestačila a ti nadále hýřili aktivitou. Ve 32. minutě se podařilo rozjet další pohlednou akci, na jejímž konci byl v životní formě hrající Vlahović. Callejón dobře vysunul Bonaventuru a jeho centr zasáhla hlavou srbská hvězda. Sám Vlahović měl v prvním poločase ještě jednu velkou šanci, ale bohužel pro Violu trefil jen Colleyho. Fiorentina se však do poločasu třetího gólu dočkala. Sottil stál v nastavení ve správný čas na správném místě a doklepnutím do prázdné branky zvýšil na 3:1. Fiorentina byla na koni a Sampdoria to měla po zbytek zápasu hodně těžké.

Doria tahala za kratší konec a pokud ještě chtěla s výsledkem něco udělat, musela přidat. Hostující lodivod však se střídáním otálel. V 53. minutě předvedl výborný zákrok Terracciano proti Caputovi a udržel tím Viole dvoubrankový náskok. Šance měla i Fiorentina a Sottil sám před Auderem netrefil branku.

Fiorentina kontrolovala hru a bez problému kráčela pro tři body. V nastavení ještě odmítl zdramatizovat zápas Candreva, proti kterému se zaskvěl skvělý Terracciano. Domácí Viola zvítězila zaslouženě 3:1 a v tabulce si drží skvělé šesté místo. Sampdoria se propadla na patnáctou pozici.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele