33. kolo
18.04.2022 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Hellasu Verona (© AFP)

Atalanta dál strádá, dnes padla s Hellasem

Atalanta si připisuje další zaváhání, protože dnes doma nechala všechny tři body návštěvě z Verony. Hellas překvapivě vygumoval ofenzivu Orobici a vyhrál po brankách Ceccheriniho s vlastencem Koopmeinersem 2:1.

Atalanta doma opět spoléhala na schopnosti Duvána Zapaty, který nastoupil od prvních minut a doufal, že se stane hlavní postavu Bergamaschi. Kolem něj postavil trenér Gasperini ještě Bogu s Malinovským a právě ten se dostal do první větší šance utkání. Po pouhých šesti minutách Zapata vyslal do vápna Malinovského, ten si převzal míč a po rychlé kličce obránci vypálil. Na brankáře Montipa si ale nepřišel.

Verona si první šanci vypracovala po pětadvaceti minutách a taky to stálo za to. Darko Lazović zleva přetáhl centr na zadní tyč a v pádu dokázal míč ještě trefit Davide Faraoni. Jeho radost ale zhatila tyč! O pár minut později napálil Gianluca Caprario pro změnu břevno, o nějž opřel svou ránu z přímého kopu.

A pak nastal v Bergamu šok. Ve druhé nastavené minutě totiž Giovanni Simeone přehodil vybíhajícího brankáře Mussa a sledoval, jak balon do sítě doráží pohotový Federico Ceccherini. Jeho trefu sice sudá nejprve neuznal, ale po nápovědě od videa svůj verdikt změnil a Hellas překvapivě vedl!

Atalanta dnes postrádala taky štěstí. Dokonale to bylo vidět v 55. minutě, kdy se Hellasu povedlo zvýšit na 2:0. Ilić si narazil míč s Tamezem a vypálil. Mířil sice jen do vybíhajícího brankáře Mussa, jenže ten odrazil míč do svého spoluhráče Teuna Koopmeinerse a od něj se kulatý nesmysl odrazil do brány!

Třetí branku týmu z Verony mohl přidat Lazović po nesobeckém vysunutí Baráka, jenže Musso jeho ránu fantasticky vyrazil mimo! Montipò na opačné straně zase vykryl hlavičku Palomina. Kevin Lasagna v závěru znovu trefil jen tyč a vzápětí dost litoval. Atalantě se totiž povedlo snížit. Davide Zappacosta oslovil nádherným centrem mladíčka Giorgia Scalviniho a ten se hlavou k tyči prosadil. Víc už ale Atalanta nezvládla.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele