13. kolo
20.11.2021 15:00 CET
5 : 2
(3:1)

Reportáž

Duván Zapata (© AFP)

Atalanta si pohrála se Spezií, zvítězila 5:2

I když Atalanta jako první v zápase inkasovala, dokázala výsledek bez problému otočit. Spezia jen s obtížemi zachytávala ofenzivu účastníka Ligy mistrů a z Bergama nakonec odjíždí s pětibrankovým přídělem. Dvakrát se prosadil chorvatský záložník Mario Pašalić a jednou brankou ho podpořili Duván Zapata, Luis Muriel a Ruslan Malinovskyj.

Atalantu čeká už v úterý nesmírně důležité utkání milionářské soutěže na půdě švýcarského Young Boys Bern a v Serii A se naladila vítězně. Trenér Gian Pier Gasperini nijak nešetřil sestavou a na trávník vyběhla ta nejsilnější možná jedenáctka v útoku s kolumbijským střelcem Duvánem Zapatou.

Od Spezie se nic nečekalo, i proto bylo velkým překvapením, když se ve 12. minutě poprvé prosadil M'Bala Nzola. Golman Musso sice dokázal vytěsnit počáteční pumelenici na břevno, ale balón se poté odrazil k nohám Nzoly a jeho úkol už byl poměrně snadný. V každém případě Atalanta na nic nečekala a za šest minut bylo vyrovnáno. Zappacosta dokázal na pravé straně hřiště odcentrovat, před brankou si našel prostor Mario Pašalić a Provedel už nemohl nic dělat.

Atalanta pak rozjela svůj ofenzivní stroj a šancí začalo přibývat. Ve 28. minutě velice nebezpečně napřáhl Zappacosta a naštěstí pro Spezii těsně minul cíl. O chvíli později přišla pro hosty pohroma. Sala zahrál v pádu nešťastně rukou a sudí to po shlédnutí záznamu vyhodnotil jako penaltu. Duván Zapata jí provedl mizerně a neproměnil, jenomže sudí jí nechal kvůli špatnému postoji Provedela, stojícího mimo čáru, opakovat a druhý pokus už Kolumbijcovi vyšel na výbornou! Zhrzeného soupeře pak do konce poločasu dorazil další brankou Mario Pašalić, jemuž výbornou přihrávku do prostoru poslal Zapata.

Domácí měli utkání plně pod kontrolou a v jasné převaze pokračovali i po změně stran. Hattricku se ke vší smůle nedočkal Pašalić, který ve 49. minutě trefil před odkrytou brankou ležícího obránce. Až po hodině hry se zase připomněla ofenziva Spezie a nový muž na hřišti Colley střílel vedle tyče. Atalanta i za dvoubrankového náskoku nevypnula v 84. minutě zvýšila na 4:1. Pašalič poslal přihrávku do míst, kde operoval Luis Muriel a ten z první překonal brankáře Provedela.

Pátý gól si svěřenci trenéra Gasperiniho schovali na 90. minutu. Ruslan Malinovskyj se dočkal lehkého příťuknutí a tvrdou ranou zpoza vápna doprostřed korunoval domácí vítězství. V nastavení dokázala Spezie ještě mírnit výsledek, ale šlo už jen o kosmetickou úpravu. Centr od rohového praporku se dostal k Nzolovi a ten přízemní střelou k tyči nedal Mussovi šanci. Atalanta nakonec bez problému potvrdila roli favorita a zvítězila 5:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele