26. kolo
21.02.2022 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Marko Arnautović (© AFP)

Bologna díky dvěma gólům Arnautoviće otočila duel se Spezií

Bologna má konečně zase tři body, dnes dokázala na domácí půdě otočit utkání se Spezií. Outsider se sice dostal do vedení velmi záhy po úvodním hvizdu, ale Bologna díky dvěma zásahům Marka Arnautoviće vyhrála.

Spezia rozhodně nebyla favoritem dnešního utkání, ale z toho si nic nedělala. Už po pěti minutách ji málem poslal do vedení Daniele Verde, který se protáhl kolem Theateho a zakončil tak, že měl Skorupski co dělat. Na opačné straně zahrozil Orsolini nahrávkou na nabíhajícího Arnautoviće, jenže ten neuspěl. Břevno hostující brány se zřejmě třese ještě teď. Skóre se ale přesto brzy měnilo. V patnácté minutě si nikdo z domácích zadáků nepohlídal Recu a jeho centr na Reye Manaje. Proti jeho zakončení brankář Skorupski nedokázal efektivně zakončit - 1:0.

Bologna přepnula na vyšší rychlostní stupeň a povedlo se jí chvílemi svírat jejího soupeře u vápna. Orsolini se pokoušel vypálit z první, Arnautović hlavičkoval nepřesně. Bologně chybělo štěstí v zakončení, ale to jen do 41. minutě. Pak se totiž k míči dostalo duo Soriano - Barrow, přičemž druhý jmenovaný oslovil Marka Arnautoviće. A zkušený kanonýr přízemní střelou na zadní tyč nedal Provedelovi šanci!

Potíž byla v druhé půli, která zůstala hodně za očekáváním. Orsolini jako hlavní ofenzivní motor sice několikrát rozkmital hbité nohy, ale finální fáze Felsinei dost trpěla. A to až 84. minuty. V ní se totiž Sansone proháčkoval u vápna k centru a na vzdálenější tyči zůstal nepokrytý Marko Arnautović. Jeho nákup se Bologně začíná opravdu vyplácet a dnes to potvrdil druhým gólem.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele