34. kolo
24.04.2022 15:00 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Andrea Pinamonti (© AFP)

Neapol je ze prakticky ze hry o titul, v Empoli nečekaně selhala v závěru

Sen o prvním Scudettu od památného roku 1989/1990 se téměř rozplynul. Neapol nečekaně prohrála v Empoli 2:3 a její ztráta na vedoucí milánské velkokluby se prohloubila. Přitom po prvním poločase šlo všechno podle plánu a Neapol díky trefě Driese Mertense vedla. Když pak v 54. minutě zvýšil na 2:0 Lorenzo Insigne, nikdo o výhře Partenopei nepochyboval. Závěrečná desetiminutovka však všechno změnila....

Pro Partenopei to byla desetiminutovka hrůzy. Empoli totiž otočilo výsledek z 0:2 na 3:2 a všechny tři body zůstaly na stadionu Carla Castellaniho.

Luciano Spalletti dobře věděl, že jeho tým nečeká v Empoli jednoduchá práce a to navzdory faktu, že se domácím zrovna dvakrát nedaří. Neapol byla od začátku aktivnější a první velkou šanci si vytvořila v 15. minutě, kdy pálil těsně vedle tyči Mertens. V ještě větší příležitosti byl po rohovém kopu Osimhen, jehož hlavička si také cestu mezi tři tyče nenašla. Empoli se sice v prvním poločase drželo, ale před jeho koncem inkasovalo. Nejprve ve 41. minutě vyrazil Asllaniho pokus Meret a o čtyři minuty později Dries Mertens z druhé vlny po pěkné přihrávce poslal balón za Vicaria.

Neapol vedla a v 54. minutě jí přiblížil vítězství Lorenzo Insigne. Italský útočník dostal přihrávku do běhu a střelou k tyči zvýšil na 2:0. V tu chvíli už o vítězství favorita pochyboval jen málokdo. Neapol navíc kontrolovala hru a domácí do ničeho nepouštěla. V 77. minutě dokonce odmítl třetí gól v obrovské šanci Lorenzo Insigne, který by vítězství pečetil.

A pak už to přišlo. V 81. minutě se Empoli podařilo snížit, když Liam Henderson zůstal ve vápně úplně sám a poté co obdržel přihrávku chladnokrevně zakončil. Kontaktní branka vlila Andreazzoliho svěřencům čerstvou krev do žil a hned vzápětí bylo vyrovnáno. Brankář Meret naprosto nepochopitelně váhal s rozehrávkou a to tak dlouho, než k němu přiběhl Andrea Pinamonti a balón mu sebral - 2:2. To byl pro Partenopei obrovský šok a rána, ze které se nevzpamatovali. Dokonce bylo hůř, protože dvě minuty před koncem naservíroval ideální pas na vzdálenější tyč Bajrami a Andrea Pinamonti dokonal fantastický obrat!

Neapol v závěrečné desetiminutovce totálně selhala a porážka v Empoli jí téměř jistě vyřazuje z bojů o Scudetto. Domácí vyhráli poprvé od 12. prosince loňského roku, kdy světe div se porazili právě Neapol.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
REPLIKATOR

Neapol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele