36. kolo
08.05.2022 20:45 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

AC Milán se ve Veroně přiblížil titulu, řádil Sandro Tonali

Dvě kola před koncem Serie A zůstává na prvním místě AC Milán! Scudetto je po vítězství 3:1 ve Veroně už opravdu blízko a Pioliho svěřencům stačí ve dvou kolech získat čtyři body. Hvězdami zápasu byli Rafael Leão a Sandro Tonali, jenž dvakrát gólově těžil z jeho vynikající práce. Pojistku v podobě třetího gólu přidal Alessandro Florenzi.

AC Milán čekal ve Veroně vpravdě náročný duel. Domácí měli dobrou formu a tlak na tři body ještě zvýšil Inter svým vítězstvím nad Empoli.

Milánští byli v úvodu aktivnější a Kruniće, který po centru Saelemaekerse hlavičkoval pod břevno fantasticky vychytal Montipó! V 15. minutě už Rossoneri překonali obranu Hellasu, ale jejich radost byla zbytečná. Brance Sandra Tonaliho totiž předcházel ofsajd, což k nelibosti hostujících příznivců odhalil VAR. AC ale pokračovalo v aktivitě a v další šanci neuspěl proti Montipóvi Calabria a ve 27. minutě přestřelil i Krunić.

Hellas přečkal všechny příležitosti AC a pak se začal osmělovat. Simeone po Barákově přihrávce rozvlnil jen boční síť a o chvíli později už rozradostnil domácí diváky Davide Faraoni. Veronští předvedli pohlednou akci, při které Lazović načechral balón na malé vápno a tam Faraoni nekompromisní hlavičkou dostal favorita do úzkých. Milánští byli opařeni jen chvíli a v nastaveném čase prvního poločasu srovnali. Rafael Leão ukázal, že aktuálně patří mezi nejlepší hráče na světě, když v rychlosti zavezl balón do pokutového území a takřka z brankové čáry nalezl před brankou osamoceného Sandra Tonaliho!

Pioliho tým vyrovnávací branka nakopla a krátce po změně stran byl po takřka totožné akci dokonán obrat. Leão zase rozkmital nohy a Sandro Tonali se pohyboval přesně tam, kde měl být a střelou do prázdné branky dal na 2:1.

Leão zkoušel krom přihrávek i zakončovat a málem nachytal na přední tyči Montipá. Rossoneri si museli hlídat zadní vrátka a nevyzpytatelné momenty domácích. Čtvrthodinu před koncem nebezpečně hlavičkoval Lasagna nad a v ochozech stadionu Bentegodi to jenom zahučelo. AC drželo výsledek a vše nakonec pojistilo třetím gólem. Florenzi si narazil s Messiasem a přesnou ranou k tyči nedal Montipóvi šanci. V nastavení ještě netrefil zařízení ve velké šanci Messias, ale to už nikoho z příznivců Rossoneri netrápilo. AC Milán vyhrál důležitý venkovní duel a kráčí za titulem.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3,67-3,12. Jeden z těch dvou-SNAD. Když se ale podívám, koho naposledy udělala Verona doma vypsaná jako outsider tak se mě chce .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele