29. kolo
13.03.2022 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Victor Osimhen (© AFP)

SSC Neapol zvládla těžký zápas ve Veroně, dvakrát se trefil Osimhen

Fotbalisté Neapole zareagovali na porážky s Barcelonou a AC Milán tím nejlepším způsobem a díky dvěma brankám Victora Osimhena zvítězili na půdě Hellasu 2:1. Parthenopei minimálně do večera přeskočili na druhém místě milánský Inter.

Neapol v průběhu čtrnácti dní utrpěla dvě těžké porážky, které znamenaly jednak vyřazení z Evropské ligy a také pád z prvního místa na třetí. Luciano Spalletti si dobře uvědomoval, že zápas ve Veroně musí jeho svěřenci zvládnout.

Od začátku pro to dělali maximum a ve 14. minutě přišla velká radost, když na centr Politana naskočil hlavou Victor Osimhen a vstřelil vedoucí gól zápasu! I další minuty patřily Neapoli a po střele Di Lorenza musel zakročit dobrým zákrokem Montipó. Hellas pak vyrovnal hru, ale do žádné velké šance se v průběhu prvního poločasu nedostal. Předvedená hra domácích byla jednoznačně zklamáním, ale Tudor se o přestávce ke změnám neodhodlal.

Druhý poločas dlouho nepřinášel žádný klíčový průlom a Neapol si stále hýčkala nejtěsnější vedení. Teprve dvacet minut před koncem se podařilo zvýšit na 2:0, když Di Lorenzovu nezištnou přihrávku dopravil na malém vápně do sítě opět Victor Osimhen. Dvoubrankové manko už bylo pro Veronu příliš, přesto se ještě dokázala vrátit zpět do zápasu. Po Caprariho pohledné patičce odcentroval Tameze a Davide Faraoni hlavou zdramatizoval průběh utkání.

Hellas měl na vyrovnání ještě čtvrthodinu, ale všechno si zkomplikoval vyloučením Federica Ceccheriniho, který zahrál rukou. Oslabení domácí mohli ještě inkasovat, ale rána Maria Ruie zatřásla břevnem. Neapol veze z Verony veledůležité vítězství a minimálně na pár hodin se posouvá na druhé místo tabulky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele