35. kolo
01.05.2022 12:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Leonardo Bonucci (© AFP)

Juventus díky netypickému kanonýrovi Bonuccimu porazil Venezii

Juventus doma hostil Venezii a to mohla být příležitost pro jeho útočníky, aby se v plné parádě rozjeli. Jenže jediným střelcem se stal někdo jiný - stoper Leonardo Bonucci, který vstřelil obě branky svého týmu a zajistil mu tři body s nováčkem.

Trenér Allegri vsadil na některé nepříliš používané hráče a od začátku se na trávníku Allianz Stadium představili Luca Pellegrini, Miretti nebo Bernardeschi. A právě prve jmenovaný, mladý bek Pellegrini měl první šanci utkání na změnu skóre. Dostal se k míči už ve čtvrté minutě a vymyslel prudkou ránu, jenže ta skončila jen na břevně hostující svatyně a od něj se odrazila mimo.

Bylo to ale varování, z něhož si Venezia nevzala potřebné poučení. Po pouhých třech dalších minutách Juventus kopal standardní situaci, De Ligt prodloužil míč na střed vápna a hlavičkující Leonardo Bonucci, který zůstal nedostatečně pokrytý, dokázal dostat míč do sítě - 1:0 pro favorita utkání.

Ani Venezia nepřijela do Turína jen s plánem bránit, tím míň za tohoto stavu. Po šestnácti minutách musel do akce i brankář Szczęsny, jehož tvrdou ranou bez přípravy zaměstnal Mattia Aramu. Polská opora ale svou roli splnila a míč ukryla. Thomas Henry zase o chvíli později hlavičkoval po centru ze strany asi půl metru vedle tyče.

Venezia sice nehrála špatně, ale chyběla jí potřebná kvalita v zakončení a větší důraz, pořád působila docela ustrašeně. Juventus vyjma první branky nic moc nevymyslel a směle pokračoval ve výkonu z minulého duelu, který taky prakticky odchodil. I proto se na hřišti objevil Paulo Dybala - aby trochu rozhýbal strnulou ofenzivní fázi Juve.

Jenže po jeho příchodu se jako první prosadila právě Venezia. Hostující nováček vybojoval díky Peretzovi míč a Mattia Aramu ho nádherně napálil za záda brankáře Szczęsného. Nakonec ale hostům ani tahle trefa nestačila. V 76. minutě totiž centr od rohu hlavičkoval na bránu Danilo a těsně před brankářem Venezie tečoval míč do sítě opět Leonardo Bonucci. Juve opět nepřesvědčilo, ale na tři body to znovu stačilo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele