33. kolo
15.04.2022 19:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Marcelo Brozović (© AFP)

Inter nedal Spezii šanci, gólem a asistencí se pod výhru podepsal Martínez

Inter Milán zvládl roli jasného favorita a z La Spezie se vrací jako král. Domácímu týmu dal tři branky, z nichž pod dvě se podepsal Lautaro Martínez. Inter tak dál soupeří s úspěšným AC Milán o prvenství v lize.

Asi jen málokdo by si vsadil na to, že Inter zrovna proti Spezii neuspěje a domů se bude vracet s prázdnou. Trenér Thiago Motta se sice dlouhodobě snaží překvapovat a jeho tým zvládá obrat o body nejedno větší jméno, ale současný Inter zase chytil druhý dech a po vyřazení z pohárů se znovu soustředí primárně na zisk Scudetta.

Po třinácti minutách se procpal k míči Edin Džeko a sklepnutí od D’Ambrosia poslal do tyče. I kdyby se ale bosenský kanonýr prosadil, branka by kvůli jeho útočnému faulu stejně asi neplatila. Zkušeného brankáře Ivana Provedela zase zaskočila rána tureckého záložníka Çalhanoğlua z větší vzdálenosti. Kreativní středopolař, který nedávno jen vyměnil jeden milánský celek za druhý, dostal o pár chvil později nabito od Correy a jen těsně minul tyč!

Po třiceti minutách to Interu už ale konečně vyšlo. Dlouhý pas do vápna sklepl opět všudypřítomný Danilo D’Ambrosio vedle sebe, kam si naběhl záložník Marcelo Brozović. Ten se nijak nerozpakoval a tvrdou ranou pod břevno poslal milánského giganta v La Spezii do vedení.

Jinak toho ale první půle zas tak moc nenabídla, zejména ze strany domácího týmu. Jeho větší akcí za prvních 45 minut bylo snad jen střídání zraněného Recy za Ferrera. Trochu vylepšit hru svého týmu měl Agudelo, kterého trenér Motta vyslal do boje hned po změně stran. Šance se ale rodily na druhé straně hřiště. Třeba v 54. minutě, když Barella využil většího prostoru a vypálil z voleje ve vápně těsně vedle.

Víc nebezpečí pro Spezii znamenali až střídající hráči Sánchez s Martínezem. Nejprve hlavičkoval mimo Dumfries, ale pak už úřadoval Lautaro Martínez. V 71. minutě ještě poslal míč z voleje mimo, ale hned o minutu později usměrnil centr od Perišiće efektní patičkou do sítě!

Spezia se ale nevzdala. Dvě minuty před uplynutím řádné hrací doby totiž napřáhl ze střední vzdálenosti po Ferrerově centru Giulio Maggiore a krásnou ranou utkání zdramatizoval. Nicméně Inter se nenechal zaskočit a přidal ještě jednu pojistku. Trochu komickou, protože Alexis Sánchez se sesunul k zemi a když viděl, že sudí na jeho pád nereaguje, okamžitě se zvedl a nasprintoval do vápna. Tam jej našel Martínez a chilský útočník se mohl radovat z další trefy.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele