25. kolo
12.02.2022 15:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Mattia Zaccagni (© AFP)

Lazio napravilo proti Boloni selhání z poháru a drží se ve hře o Ligu mistrů

Diametrálně odlišný výkon od vystoupení z Coppa Italia předvedli hráči Lazia. Římský celek na Stadio Olimpico porazil Boloňu jasně 3:0 a stále se drží ve hře o umístění v první čtyřce. Vidět byl zejména dvougólový Mattia Zaccagni, avšak do rychlého vedení poslal Biancocelesti tradiční kanonýr Ciro Immobile.

Před pár dny schytalo Lazio čtyřgólový debakl na San Siru, ale v lize se dokázalo rychle zmátořit a po přesvědčivé výhře zůstává v kontaktu se čtvrtou příčkou. Svěřenci trenéra Maurizia Sarriho vstoupili do utkání dobře a hned po jedenácti minutách jím Boloňa "darovala" pokutový kop. Soumaoro si dělal prostor a Zaccagniho udeřil loktem do obličeje, takže nemohlo následovat nic jiného, než penalta. Ciro Immobile pak zvolil utaženou střelu k tyči, kam se sice Skorupski natáhl, ale gólu nezabránil.

Domácí se rychlou brankou uklidnili a i když do konce prvního poločasu žádnou další nepřidali, měli utkání pod svojí kontrolou. Hra Boloni nebyla optimální, čehož si byl Siniša Mihajlović dobře vědom a po změně stran sáhl k dvojímu střídání. Příchody Kasiuse a Barrowa ale nic nezměnily a v 53. minutě Lazio zvýšilo na 2:0. Mattia Zaccagni si seběhl na průnikovou přihrávku Luise Alberta a Skorupskiho překonal střelou mezi nohy.

Za dalších deset minut Lazio své vedení navýšilo. Mattia Zaccagni byl tentokrát přesně tam, kde měl být a přihrávku před prázdnou branku neměl problém zakončit. Lazio už nemělo potřebu hnát se dopředu, přesto mohlo vyhrát ještě vyšším rozdílem. Střelu Felipe Andersona výborně zlikvidoval Skorupski. Boloňa nebyla schopná vstřelit gól, který by jí ještě vrátil do zápasu a ze Stadio Olimpico se vrací bez bodů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nák připosranej kurz máte na dvoječku-4,87 .

Reagovat
adogti77

1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele