32. kolo
10.04.2022 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Olivier Giroud (© AFP)

AC Milán odmítá titul, tentokrát remizoval 0:0 v Turíně

Fotbalisté AC Milán už nemají situaci plně ve svých rukou a po další remíze 0:0, tentokráte s Turínem přenechávají iniciativu Interu. Rossoneri sice zůstávají na prvním místě o dva body, nicméně jejich městský rival má zápas k dobru. Milán se musel v Turíně obejít bez Zlatana Ibrahimoviće, zatímco hodinu hry odehrál v dresu domácích David Zima.

Trenér hostí Stefano Pioli si byl moc dobře vědom, že jeho svěřence čeká v Turíně náročná bitva a první poločas dal jeho slovům za pravdu. Takticky naprosto svázaná bitva přinesla za pětačtyřicet minut jen jednu střelu na branku a vlastně žádnou větší příležitost. Asi o největší rozruch se postaral krajní obránce Davide Calabria, jehož střela zaměstnala Berishu. Nejsvětlejší okamžik na straně Granaty zase vyšel z Ricciho nebezpečného výpadu, ale střela mu sjela a skončila mimo tyče.

Ačkoliv byl AC Milán o něco častěji na balónu, o nějaké drtivé převaze vůbec nemohla být řeč. Naopak, pokud chtěli Rossoneri získat tři body, muselo se něco změnit.

Druhý poločas už byl z obou stran aktivnější a krátce po změně stran vytáhl po střele Vojvody fantastický zákrok Maignan. Mužem číslo jedna byl na straně Granaty jednoznačně stoper Bremer, který zastavoval jednu akci Rossoneri za druhou. A když už přes Bremera přeci jenom něco prošlo, jako v případě Tonaliho střely, byl na místě Berisha.

Milánští nemohli úplně otevřít hru, protože Turín se neustále snažil přecházet do ofenzívy a hrozil z brejků. Utkání nápadně připomínalo předchozí duel Milána s Bolognou a ani v něm nepadla branka. AC sice udrželo popáté v řadě čisté konto, nicméně citelně ztratilo a hodilo rukavici Interu, který sice ztrácí dva body, ale má o jedno odehrané utkání méně.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
milanista9

Chlapci, posledních 10zápasů taková bída, že si titul nezasloužíme!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele