37. kolo
16.05.2022 18:30 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Alex Ferrari (© AFP)

Fiorentina schytala v Janově nečekaný výprask. Její zkázu odstartoval hrudníkem Ferrari

Sampdoria porazila ve 37. kole Serie A 4:1 favorizovanou Fiorentinu, která si tak zkomplikovala cestu za kvalifikací do evropských pohárů. K překvapivému výsledku zavelel již v 16. minutě neobvyklým zakončením hrudí Alex Ferrari, pro kterého šlo o premiérovou trefu v letošní sezoně. Fialky tak vstoupí do závěrečného zápasu sezony na sedmém místě se stejným počtem bodů jako osmá Atalanta.

La Samp mohla do posledního domácího utkání sezony nastoupit zcela v klidu. V minulém kole sice prohrála s Laziem 0:2, ale shoda ostatních výsledků zapříčinila její jisté udržení v soutěži. Na druhé straně Fiorentina ještě měla o co hrát, jelikož bojovala o umístění v první sedmičce zajišťující evropské poháry pro příští rok.

Zápas začala lépe Sampdoria, která aktivně napadala nervózní rozehrávku Fialek a na míči byla nebezpečnější. Hráči Fiorentiny ohrožovali jen zdraví soupeřů a po jednom z nešetrných zákroků přišel trest, kdy centr z přímého kopu usměrnil hrudí do brány obránce Ferrari. Celý poločas motal Abdelhamid Sabiri hlavy obráncům a podílel se na druhém gólu přihrávkou pro Fabia Quagliarellu, který zužitkoval letité zkušenosti a přehodil brankáře.

Po přestávce již naběhla Fiorentina na hřiště s větší vervou, hru ovšem kouskovala zranění a Fialkám se nedařilo vyvíjet plynulý tlak. Nejatraktivnější tak byl ve druhém poločase výkon fanoušků La Samp, které v 71. minutě odměnil brankou Morten Thorsby po přihrávce Antonia Candrevy, pro kterého to byla druhá asistence v zápase. Výsledek střelou z dálky upravil na 4:0 Sabiri, chvíli před koncem snížil rozdíl gólem z penalty Nicolás González.

Sampdoria se s vlastními fanoušky rozloučila výhrou nad Fiorentinou. V posledním kole vyzve 22. května titulového aspiranta v podobě milánského Interu. O konečném pořadí La Violy se rozhodne o den dříve doma proti Juventusu.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele