33. kolo
16.04.2022 14:30 CET
4 : 1
(1:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Nahuel Molina (© AFP)

Udinese si doma opět zastřílelo, odneslo to Empoli

Definitivně je zachráněné Udinese. "Zebry" doma neměly slitování s Empoli a svému soupeři nasázely čtyři góly. Ještě jedenáct minut před koncem vedli domácí pouze o jeden gól a museli se o výsledek strachovat, než přidali třetí a čtvrtý zásah.

Gólostroj domácích poprvé spustil v 6. minutě a nutno podotknout, že se za to větší měrou zasloužili hosté. Molinův centr si totiž nešťastně srazil do vlastní sítě Ardian Ismajli. Empoli mohlo vyrovnat později, ale Bajramiho pas nevyužil v tváří tvář Silvestriho Benassi. Hosté se snažili a ve 32. minutě měli další dobrou příležitost. Asllaniho střelu musel pohotovým zákrokem likvidovat zase Silvestri.

Empoli bylo v průběhu prvního poločasu o něco lepší, ale bylo to dáno rychle inkasovanou brankou a snahou co nejrychleji vyrovnat. Bohužel pro něj v 52. minutě inkasovalo podruhé. Gerard Deulofeu se rozhodl nic nevymýšlet a ze střední vzdálenosti vypálit, načež Vicario se natahoval marně.

Udinese získalo druhou brankou jistotu a Pereyrův nebezpečný kop musel hasit na rohový kop Vicario. Empoli ale dostalo možnost vrátit se zpět do zápasu. Po faulu v pokutovém území následovala penalta a zatímco první pokus Pinamontimu nevyšel (penalta se musela opakovat), ten druhý už byl přesnější a platil. Azzurri měli ještě na vyrovnání zhruba dvacet minut!

Vyrovnání se ale nekonalo a místo toho Udinese odskočilo na rozdíl dvou a posléze i tří branek. V 79. minutě si seběhl za obranu Ignacio Pussetto a tři minuty před koncem předvedl vynikající ránu ze střední vzdálenosti Lazar Samardzic. Rozhodčí ještě nastavoval dlouhých šest minut, které ale neměly na vývoj utkání už žádný vliv.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V poho zápas.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele