38. kolo
22.05.2022 18:00 CET
0 : 3
(0:3)

Reportáž

Olivier Giroud (© AFP)

AC Milán smetl Sassuolo a slaví po jedenácti letech Scudetto!

Italským šampionem se pro sezonu 2021/2022 stal AC Milán. V historii klubu je to už 19. ligový titul a v tomto počtu se dorovnal konkurenčnímu Interu. Milánu stačilo v posledním zápase v Sassuolu uhrát bod, nakonec ale zvítězil 3:0 a nikoho nenechal na pochybách. Hvězdou zápasu byl nepolapitelný Rafael Leão, který všechny tři góly připravil - dva pro Oliviera Girouda a jeden pro Francka Kessiého.

Mapei Stadium v Sassuolu byl zcela zaplněný a velký podíl na tom měli hostující fanoušci, kteří přijeli podpořit svůj tým v boji o Scudetto. AC Milán měl takřka domácí podmínky a podle toho to i na hřišti vypadalo.

Rossoneri neponechali nic náhodě a do utkání vlétli se vší vervou. Od začátku si vytvářeli velké příležitosti a rovněž brzy vstřelili uklidňující gól. Rafael Leão zatáhl balón k brankové čáře, přihrál jej před branku, kde Olivier Giroud nasadil Consiglimu jesličky - 1:0. AC bylo jednoznačně při chuti a dvě Tonaliho rány musel pacifikovat Consigli. Brankář Sassuola se v prvním poločase rozhodně nenudil.

O několik minut později se celá gólová akce opakovala a se stejným koncem. Leão opět odvedl výbornou práci a zpětnou přihrávkou znovu nabil Giroudovi, načež se francouzský útočník prosadil po druhé - 2:0.

V euforii hrající AC Milán přidal zanedlouho i třetí gól a tím rozhodl o titulu. Leão tentokrát operoval na druhé straně hřiště a jeho zpětnou přihrávku poslal rovnou z voleje pod břevno Franck Kessié - 3:0. Takový průběh si představovali jen ty nejoptimističtější fanoušci. Zchladit je mohl před koncem prvního poločasu hlavičkující Frattesi, ovšem vynikající zákrok předvedl Maignan.

Dominance AC byla v první půli obdivuhodná a Pioli neměl důvod ke změnám. Do druhého poločasu vstoupili beze změn i hráči Sassuola. Rossoneri už tolik nebláznili a úbytek brankových příležitostí byl zřejmý. Teprve po hodině hry vyzkoušel střelu z dálky Giroud a úspěšný nebyl.

V závěru zápasu, kdy už se v ochozech stadionu i na lavičce AC slavilo přišly ještě některé šance včetně brankové konstrukce, ale co je důležitější, že branka nepadla. Na trávník se dostal i Zlatan Ibrahimović a byl u toho když sudí závěrečným hvizdem odstartoval obrovskou milánskou radost.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (2)

Přidat komentář
pesky passer-by

To už nejako dajú a konečne budú mať titul. Ich hra posledné roky upadala a nabrala na obrátkach až teraz. Mali by to zaslúžene.

Tip: 1:4

Reagovat
pepa474

ROSSONERI FOREVER !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele