30. kolo
18.03.2022 18:45 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Domenico Berardi (© AFP)

US Sassuolo pokračuje v krasojízdě, Spezii přejelo 4:1

Fotbalisté Sassuola stále živí naděje na evropské poháry a pokračují v dobré formě. V páteční předehrávce doma jednoznačně přejelo Spezii 4:1 a v tabulce drží deváté místo. Dvě branky vstřelil Domenico Berardi, po jedné pak Kaan Ayhan a Gianluca Scamacca.

Úvodní minuty patřily překvapivě Spezii, která vstoupila do utkání hodně aktivně, ale jak už to někdy bývá, jako první inkasovala. Po čtvrthodině hry stáhl Kovalenko Frattesiho a sudí odpískal pokutový kop. Domenico Berardi zvolil tvrdou ránu k tyči a i když Provedel vystihl směr, brance nezabránil.

Vedoucí branka odstartovala gólostroj, který se nakonec zastavil na počtu čtyř branek, ale Spezia v tu chvíli ještě vzdorovala a dočkala se vyrovnání. Ve 36. minutě se prosadil krásnou technickou střelou Daniele Verde - 1:1. Do konce prvního poločasu mohl vrátit vedení na stranu Neroverdi Kyriakopoulos, ale Provedel dobře zasáhl.

Rozhodnutí přinesla až druhá půle, ve které se Sassuolo prosadilo celkem třikrát. Hned na začátku převzal balón v pokutovém území Domenico Berardi a přesnou koncovkou opět poslal Sassuolo do vedení. Na tahu byla Spezia a šance na opětovné vyrovnání rozhodně měla. Především Viktor Kovalenko mohl odčinit penaltový prohřešek, ale jeho střela byla nakonec zablokovaná.

Sassuolo definitivně odskočilo až čtvrthodinu před koncem. Po rohovém kopu se dostal na zadní tyči ke střele Kaan Ayhan a za další tři minuty pečetil výsledek na konečných 4:1 Gianluca Scamacca. Jeho střela z volného přímého kopu prošla trestuhodně zdí a Provedel na ní nedokázal reagovat. V poslední velké šanci utkání neuspěl López a pochvalu přitom zasloužil zákrok Provedela. Sassuolo potvrdilo roli favorita i skvělou formu a Spezii porazilo jasně 4:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele