36. kolo
08.05.2022 15:00 CET
4 : 3
(2:1)

Reportáž

Radost hráčů Benátek (© AFP)

Benátky v neuvěřitelné přestřelce s Boloňou ještě udržely naději

Domácí Benátky přestřílely Boloňu 4:3 a ještě udržely teoretickou naději na záchranu. Dvě kola před koncem ale zůstávají tyto šance na mizivé úrovni.

Benátky v tomto zápase těžily z lepší efektivity, protože herně nebyly lepším týmem. Boloňa vesměs navázala na předchozí dobrá představení a i když nezískala body, předvedla sympatický výkon.

Začátek se jí ale nepovedl a Benátky se ujaly vedení již ve 4. minutě. Thomas Henry se dostal do samostatného úniku a celou situaci vyřešil elegantním přehozem brankáře Skorupskiho. Ten navíc podtrhl špatný začátek Rossoblu, když o několik minut později fauloval Cuisanceho a sudí nařídil pokutový kop! Sofian Kiyine sice na první dobrou neproměnil, ale okamžitě se dostal k dorážce a ta už skončila v síti - 2:0. Pro Benátky to byl snový začátek, který ale ještě nic neznamenal. Rodící se vítězství domácích se totiž začalo komplikovat, když před koncem prvního poločasu vstřelil kontaktní branku Riccardo Orsolini. Barrow poslal do šestnáctky polovysoký centr a Orsolini toho dokázal zužitkovat.

Ve druhém poločase to netrvalo dlouho a Boloňa srovnala skóre na 2:2. Obrana Benátek si neporadila s dalším centrem a Marko Arnautović doslova dotlačil balón za brankovou čáru. Vyrovnání Rossoblu nakoplo a neuvěřitelný obrat byl v 68. minutě dokonán. Jerdy Schouten se rychle proháčkoval k zakončení a střelou pod břevno dal na 3:2.

Ani Boloňa však nebyla sto vedení udržet a utkání se postupně zase přelilo na domácí stranu. Čtvrthodinu před koncem nasimuloval střídající Aramu pád v pokutovém území a sudí mu to k nepochopení hostů zbaštil. Sám "postižený" nařízenou penaltu proměnil a vyrovnal na 3:3. Remíza byla pro Benátky pořád málo a ve zbývajícím čase se musel nováček pokusit o obrat. A skute

čně se to podařilo! Ve třetí minutě nastavení nejprve donutil Matějů k zákroku Skorupskiho a hned vzápětí se dostal ke střele Dennis Johnsen a krásnou střelou ke vzdálenější tyči rozhodl o výhře 4:3.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele