32. kolo
10.04.2022 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Gerard Deulofeu (© AFP)

Závěrečné drama v Benátkách vyneslo tři body "Zebrám"

Na předposledním místě tabulky zůstávají Benátky, které doma smolně nestačily na Udinese. Hosté na stadionu Pierluigiho Penza dlouho vedli, když se trefil Deulofeu, ale Benátky dokázaly před koncem zápasu srovnat. Bohužel pro ně nebyla branka Henryho tou poslední, protože v nastavení udeřil stoper Becão.

Pro Benátky to bylo nesmírně důležité utkání, protože pár kol před koncem soutěže už nebudou mít tolik možností hrát o tři body na vlastním stadionu. Udinese bylo určitě hratelné, ale Benátky neproměnily některé velké příležitosti. Tu první měl po osmi minutách Cuisance, když se položil do dlouhého centru a prověřil Silvestriho. Následně bylo o něco lepší Udinese, aniž by si vytvořilo větší šanci.

Jedním z klíčových momentů nastal po půlhodině hry. Gerard Deulofeu po kontaktu se soupeřem v šestnáctce upadl a sudí bez lítosti nařídil pokutový kop. Sám postižený jej bez problému proměnil a zajistil "Zebrám" vedení.

To ještě mohl zdvojnásobit Beto, před kterým po špatném vyběhnutí domácího brankáře zívala odkrytá branka. Naštěstí pro domácí se stihl vrátit Ampadu a bezprostřední nebezpečí zažehnat. Každopádně šance Benátek začaly přibývat. V 64. minutě vyrazil Silvestri kopačkou střelu Henryho, zatímco na druhé straně vytáhl přímák Moliny Mäenpää.

Obrovská radost Benátek propukla čtyři minuty před koncem. Obraně Udinese propadl rohový kop ve vlastní šestnáctce a Thomas Henry ho nártem poslal pod břevno! A Benátky byly při chutí a hned vzápětí mohly strhnout vedení na svojí stranu, kdyby zakončení Henryho nebylo sraženo na rohový kop. Obě strany chtěly tři body, ale radovat se mohl jen jeden. Ve čtvrté minutě nastavení to nakonec bylo Udinese. Na rohový kop si tentokrát naskočil Becão a hlavou rozhodl.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele