základní část, 17. kolo
08.01.2023 20:45 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Tammy Abraham (© AFP)

AC Milán v závěru přišel o dvougólový náskok a s AS Řím remizoval

Návštěva milánského San Sira dopadla pro římskou výpravu nakonec dobře. AC Milán předvedl zhruba osmdesát minut velmi dobrý a koncentrovaný výkon, ovšem v závěru dvakrát selhal při bránění rohového kopu a přišel o dvoubrankový náskok. Za Rossoneri se prosadili sváteční střelci Pierre Kalulu a Tommaso Pobega, zatímco góly AS Řím obstarali Roger Ibañez a Tammy Abraham.

Večerní šlágr se dlouho vyvíjel podle představ Pioliho svěřenců, ale ti nakonec slibně rozehrané utkání ztratili a konečný bod je pochopitelně velkou ztrátou.

Na lavičce Říma chyběl "The Special One" José Mourinho a "Vlky" tak řídil jeho asistent Salvatore Foti. Možná i to byl jeden z důvodů, proč se Římu v deštivém Miláně nedařilo.

AC bylo jednoznačně lepší na balónu, ale gólovými šancemi zrovna nehýřilo. Vůbec první gólovku mělo až po půlhodině hry a to také padl první gól. Díazovu střelu musel Patrício vyrážet na rohový kop a ten se stal Římu osudným. Tonali odcentroval a špatně bráněný obránce Pierre Kalulu hlavou rozvlnil síť. Francouzský obránce přitom v žádném případě nepatří mezi nejvyšší na hřišti. AS nemělo prakticky nic snad s výjimkou Zalewského střely zpoza šestnáctky, která minula prostor tří tyčí.

Rossoneri měli průběh zápasu pod svojí kontrolou a v 52. minutě nadělal Patríciovi starosti nepříjemnou střelou Theo Hernández. Koho však Římané dobře bránili, to byl Rafael Leão. Portugalský křídelník se k ničemu vážnějšími nedostal, tedy alespoň do určité doby.

Zhruba dvacet minut před koncem Milánští reklamovali hru rukou v pokutovém území, jenomže sudí Massa se rozhodl nepískat. Svěřenci trenéra Stefana Pioliho se dočkali druhého gólu přesně v 77. minutě a postaral se o ní další netypický střelec Tommaso Pobega. Svůj premiérový gól vstřelil po pěkné přihrávce Leãa.

AS Řím ještě neskládal zbraně, nicméně prosadit se přes kompaktní hru Milána mu pořád nešlo. Ibañez to alespoň zkusil z dálky a jeho vysoká střela neměla vůbec šanci na úspěch. Ještě tři minuty před koncem drželo AC dvougólový náskok, ale pak se Roger Ibañez trefil hlavou z rohového kopu a tím bylo zaděláno na drama. Ibañezova hlavička byla zároveň první střelou hostů na branku.

Milán musel v závěrečných minutách bránit a v nastaveném čase po druhé selhal při rohovém kopu. Matićovu hlavičku ještě fantasticky vyrazil Tătărușanu a z druhé vlny nekompromisně napálil balón pod břevno Tammy Abraham - 2:2. Pro milánské fanoušky to byla studená sprcha. Řím působil celou dobu neškodně a nakonec z minima vytěžil maximum - remízu 2:2. Pro domácí je to ztráta v boji o titul a navíc se na ně bodově dotáhl Juventus.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, o2tv.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
tadko97

S Bolognou to bola opäť herná katastrofa, takže očakávania žiadne..

Prianie : 0:2

Tip : 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jediný, kdo by asi profitoval z výhry hostu jsou sázkovky. Nesmí se to stát.

Reagovat
Largo

Tohle nebude hezký. S ohledem na to, jak oba týmy hrajou, to vidím tak 2:0, 3:1 pro AC.

Reagovat
Pharrell

2:1 3:1 ACM win

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele