základní část, 3. kolo
27.08.2022 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Rafael Leao slaví gól (© AFP)

AC Milán porazil Boloňu o dvagóly

Obhájce titulu AC Milán si i po třech kolech udržel neporazitelnost. Na domácím San Siru přehrál o dvě branky Boloňu a minimálně do nedělního večera poskočil na první místo tabulky. Rossoneri si rozdělili branky rovnoměrně do obou poločasů. Nejprve skóroval Rafael Leão a ve druhém poločase pojistil výsledek Olivier Giroud.

Milánští nastoupili do utkání v nové třetí sadě dresů, která se vyznačuje netypickou barvou khaki. Společně s vedoucí brankou Leãa to bylo ale asi jediné, o co šlo v prvním poločase stát. Tempo hry bylo hodně vlažné, ani jeden tým nikam nespěchal a spíše čekal, co předvede soupeř. Ve 21. minutě ukázal svůj velký potenciál belgický talent Charles De Ketelaere, když před vápnem rozdělil balón na Rafaela Leãa a ten střelou na přední tyč překonal Skorupskiho. V prvním poločase měl ještě zajímavou možnost Junior Messias, nicméně sám před brankářem nezakončil dobře. Boloňa branku domácích neohrozila.

V podobném duchu se nesla i druhá půle. Žádný fotbal "nahoru-dolu" se nehrál. AC Milán v naprosté pohodě kontroloval hru a v 58. minutě zvýšil náskok. Leão tentokrát načechral balón a Olivier Giroud se do něho ve vzduchu efektivně položil a usměrnil ho k tyči - 2:0.

Stefano Pioli pak rovnou sáhl k trojímu střídání a totéž učinil i Siniša Mihajlović. Otěže zápasu byly pevně v rukou Rossoneri, jenž s dalšími brankovými příležitostmi výrazně šetřili. Boloňa to ještě nebalila, byť to měla na San Siru složité. V asi největší šanci Boloni byl Nicola Sansone, který ze střední vzdálenosti protáhl Maignana a dokonce orazítkoval tyčku. Francouzský brankář ale více práce neměl a poprvé v nové sezoně udržel čisté konto.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, o2tv.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V 1. kole vyhrál AcM za 1,46 v poho i s hcs-1,5. Měl by tedy i nyní za ušmoulených 1,35 Bojim.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele