základní část, 13. kolo
05.11.2022 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Olivier Giroud (© AFP)

Giroud rozhodl o výhře AC Milán a po své oslavě uviděl červenou kartu

AC Milán doma vydřel výhru nad Spezií v utkání, které jinak mělo dobrý náboj a nabídlo spoustu zajímavých momentů. O ty nejvýraznější se postaraly na jedené straně Olivier Giroud, autor rozhodující branky i červené karty a na straně druhé Daniele Maldini, kmenový hráč Rossoneri a syn slavného Paola Maldiniho.

Stefano Pioli nechal některé opory jen na lavičce náhradníků, ale i tak zůstávalo AC velkým favoritem. Úvod utkání byl v jejich režii a v 16. minutě pálil do břevna Krunić. Za dalších pět minut už se Rossoneri prosadili, když Bennacerovu přihrávku zpracoval na prsa Theo Hernández a pohotovou střelou překonal brankáře Drągowského.

Celou situaci ještě přezkoumával VAR a po zhruba čtyřech minutách dal milánským za pravdu. Domácí mohli ještě v prvním poločase navýšit, to by ale nesměla Leãova tečovaná střela skončit na břevně!

Ve druhém poločase se očekávalo, že Milán své vedení navýší a definitivně tím uklidní domácí Tifosi, jenže stal se přesný opak. V 59. minutě se na rohu pokutového území odhodlal k vynikající střele Daniele Maldini a opravdu krásným obstřelem překonal brankáře Tătăruşanua. Sám střelec měl z branky velkou radost, ačkoliv jí jako kmenový hráč AC nedával tak jasně najevo. Vše samozřejmě sledoval na tribuně San Sira i jeho otec, slavný Paolo Maldini.

Remíza byla pro Milán málo a ten okamžitě přepnul na vyšší obrátky. Výsledkem sice byla Tonaliho výstavní trefa, ale rozhodčí jí kvůli předcházejícímu faulu Tomoriho na Nzolu nemohl uznat. Na San Siru se tak pokračovalo za nerozhodného stavu.

Pioli se rozhodl vrhnout síly do útoku a na posledních dvacet minut nasadil Girouda, Rebiće i De Ketelaereho. Čas ale milánským ubíhal a stav se neměnil. V 87. minutě přestřelil ve velké příležitosti De Ketelaere. Domácí se ale dočkali. O chvíli později Tonali krásně načechral balón ke vzdálenější tyči a Olivier Giroud fantastickou koncovkou dal na 2:1. Francouzský útočník byl následně v takové euforii, že si svlékl dres a protože už měl jednu žlutou kartu, šel těsně před koncem ven.

Spezia měla na odpověď pět minut nastaveného času a během něho vyslal nepovedenou střelu Reca. Ve čtvrté minutě nastavení zase Tătăruşanu lapil nepříjemný balón, který po rohovém kopu propadl uvnitř šestnáctky a krátce nato sudí utkání ukončil.

Autor: Ondřej Linhart / o2.tv, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele