základní část, 20. kolo
29.01.2023 12:30 CET
2 : 5
(1:3)

Reportáž

Domenico Berardi (© AFP)

Trápení AC Milán se prohlubuje, Sassuolo mu dalo pět branek

Defenzíva milánského AC je poslední dobou pořádně děravá. Po čtyřbrankovém debaklu od Lazia utrpěli Rossoneri pětibrankovou porážku od Sassuola a to na domácím San Siru. Pro italského mistra je to velká nepříjemnost, protože ztráta na první místo může narůst, a navíc jsou v ohrožení i pozice zaručující Ligu mistrů.

AC Milán se od nového roku trápí a Stefano Pioli se rozhodl pro některé změny v sestavě. Od úvodní minuty tak na trávníku chyběl Rafael Leao, jehož nahradil Ante Rebić.

Všechno mohlo být možná jinak, kdyby Milán vstřelil první branku. On ji skutečně vsítil, jenomže Giroud se nacházel v době přihrávky v ofsajdu. Sassuolo se koncentrovalo na rychlé brejky a ty mělo skutečně smrtící. Střelu Laurienteho ještě Tătăruşanu dokázal zpacifikovat, ale hned vzápětí zakončoval po přesné přihrávce do prázdné branky Grégoire Defrel. Sotva se Milán stačil vzpamatovat, už prohrával o dva góly. Další rychlý brejk zakončil neomylně Davide Frattesi. To byla pro Pioliho družinu doslova noční můra.

Ve 24. minutě ale AC snížilo, když se ze vzduchu prosadil Olivier Giroud. Ani tento výsledek neměl dlouhého trvání a neuvěřitelně špatná obrana AC dál kolabovala. Po rohovém kopu hlavičkoval na přední tyči nebráněný Domenico Berardi a dvoubrankový náskok Sassuola byl zpět.

AC Milán se posléze usadil na polovině soupeře, jenomže zodpovědná hra Sassuola ho do žádných větších šancí nepouštěla. První poločas byl pro domácí Tifosi velkým zklamáním a Stefano Pioli měl o čem přemýšlet.

Do druhého poločasu už nenastoupil Belgičan De Ketelaere a místo něho nastoupil hvězdný Rafael Leao. Ani příchod Portugalce však díry v obraně nezacelil. Po úniku Laurienteho totiž fauloval Calabria a sudí nařídil pokutový kop. Horší začátek si Rossoneri nemohli ani představit. Armand Lauriente Tătăruşanua prostřelil a zvýšil už na 4:1.

V 56. minutě vstřelilo AC další neregulérní gól a na vině byl opět ofsajd, takže povedená volej Rebiće byla zbytečná. Milánu se nedařilo oživit hru ani dalším střídáním a jedenáct minut před koncem se naplnil pětibrankový příděl. Matheus Henrique dostal ve vápně trestuhodně moc prostoru i času a umístěnou střelou k tyči zvýšil na 5:1.

Další katastrofální výkon AC mírnil korigující brankou na 2:5 Divock Origi, který krásnou technickou ranou s pomocí břevna překonal Consigliho. Na víc ale AC Milán neměl, jeho hráči opouštěli San Siro se sklopenými hlavami. Pro Sassuolo je to důležitá výhra, která ho posune do bezpečnějších vod. Na druhou stranu pro AC to je nejen komplikace v boji o titul, ale také v boji o Ligu mistrů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele