základní část, 5. kolo
05.09.2022 18:30 CET
0 : 2
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Rasmus Hojlund (© AFP)

Atalanta splnila v Monze povinnost a je první

Atalanta nezaváhala ani v Monze a po třech bodech se dostala na vedoucí pozici celé ligy. Jedním gólem jí k tomu pomohl mladíček Højlund a o druhou branku se ve spolupráci s agilním Lookmanem zasloužil domácí stoper Marlon vlastním gólem.

Monza chtěla ukázat, že se dneska slavnějšího soupeře rozhodně nelekne. Velkým motorem pro ni byl i kapitán Pessina, který ještě v minulé sezoně hrál právě za hosty z Bergama. V zajímavé a dynamické záložní řadě vedle něj působili ještě Sensi a nová posila z Juventusu Rovella. A domácí začali hodně zostra. Jen za první dvě minuty prověřili pozornost brankáře Mussa Dany Mota a následně i Carlos Augusto. Obě šance ale hostující obrana dokázala s vypětím sil zlikvidovat.

Musso se musel vytáhnout o pár minut později i proti ráně Sensiho, která rozhodně měla gólové parametry. Dalším skvělým zákrokem ale poslal míč na roh. Po tomhle šíleném nástupu se nicméně Monza trochu uklidnila a celkově se míč stále častěji začal ocitat na kopačkách favorita z Bergama.

Mladíček Rasmus Højlund, který se dnes dočkal svého druhého startu po zranění Muriela se Zapatou, po pětadvaceti minutách padl ve vápně a dožadoval se penalty, ale sudí to viděl jinak a pískal předchozí ofsajd. První poločas zakončila rána Édersona, který prověřil Di Gregoria. Atalanta dokázala svému soupeři oplatit stejnou mincí a úvod druhé půle patřil jen jí. Højlund nejprve napálil skvělou střelou tyč a posléze se Demiralův centr málem vešel přímo do brány!

Právě Rasmus Højlund byl tím, kdo spasil Atalantu. V 58. minutě totiž Ademola Lookman krásnou nahrávkou před bránu našel svého kolegu a ten v pádu zakončil do brány! O necelých deset minut později Atalanta sehrála navlas stejnou akci, jen z druhé strany. A taky skončila gólem, protože si Lookmanovu dorážku srazil do vlastní brány smolař Marlon.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Šifra-NK.

Reagovat
smazaný uživatel

OK.

Reagovat
Pharrell

Atalanta Bergamo easy win pls 1-3 1-4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele