základní část, 13. kolo
06.11.2022 15:00 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Radost hráčů Monzy (© AFP)

Monza využila početní převahu a Hellas zdolala výsledkem 2:0

Na vítěznou vlnu se v neděli vrátil AC Monza Brianza. Nováček letošní Serie A využil dlouhou početní převahu a nakonec zvítězil nad Hellasem o dva góly. Ty obstarali Augusto s Colpanim. Hellas klesl po tomto kole na poslední místo tabulky.

Domácí měli hned v úvodu dobrou příležitost, ale tu nedokázal procpat do sítě Caprari. Mnohem důležitější okamžik pro vývoj celého zápasu nastal ve 26. minutě. Giangiacomo Magnani jako poslední hráč zmařil faulem vyloženou šanci Motovi a sudí neměl na výběr, než hostujícího hráče vyloučit.

V početní převaze Monza ještě navýšila svojí převahu a i když se do konce prvního poločasu neprosadila, měla utkání pod svojí kontrolou. Nováček strhl vedení na svojí stranu až v 68. minutě, kdy Ciurria našel zpětnou přihrávkou Carlose Augusta a ten povedenou ranou překonal brankáře Montipa.

Monza pokračovala v aktivitě a zanedlouho těsně minul branku po pěkné individuální akci Armando Izzo. V závěrečné desetiminutovce držel Montipó dobrými zásahy šance Hellasu nad vodou, ale v 90. minutě bylo beztak "vymalováno". Petagna podržel balón ve vápně, všiml si náběhu Andrey Colpaniho a ten z první pojistil výhru Monzy.

Čisté konto udržel brankář Michele Di Gregorio, který ještě v nastavení po rohovém kopu předvedl vynikající zákrok. Pro Monzu to byla čtvrtá výhra v sezoně, zatímco pro Hellas už desátá porážka. Veronský celek tak klesl na úplné dno tabulky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele